Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.861
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.861
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Binance Kurucu Ortağından Elon Musk’a Çağrı!

Elon Musk,Twitter,x,X Coin,TwitterCoin,Scam Coins

Elon Musk‘ın sosyal medya platformu X, kripto para dolandırıcılıklarını etkili bir şekilde önleyemediği için eleştirilerle karşı karşıya. Binance kurucu ortağı Yi He geçtiğimiz günlerde endişelerini dile getirerek Musk‘ı, kullanıcıları aldatan ve önemli mali kayıplara neden olan kimliğe bürünme dolandırıcılığı sorununu ele almaya çağırdı.

Yi He, dolandırıcıların X’te onun kimliğine bürünerek kullanıcıları, kendisinin Binance destekli mecoinler sunduğunu iddia ettiği bir bağlantıya tıklamaya yönlendirdiği özel bir dolandırıcılığın altını çizdi. Böyle bir madeni paranın bulunmadığını açıkladı ve bağlantıya tıklamanın fon hırsızlığıyla sonuçlanabileceği konusunda uyardı. Kendi kullanıcı adını (@heyibinance) ve adını taklit eden sahte hesapları gösteren görseller yayınladı ve şunu belirtti:

“Herhangi bir yeni MEMEcoin çıkarmadım. Bağlantıya tıklamak paranızın çalınmasına neden olacaktır. Bugün pek çok kişi bu hacker bağlantısı tarafından kandırıldı ve önemli miktarda para kaybetti. “Bu sorunu çözmenin bir yolu var mı?”

X’te kripto para birimi dolandırıcılıklarının çoğalması büyüyen bir endişe kaynağı haline geldi. Analistlere göre platformdaki dolandırıcılar, tüm kripto dolandırıcılıklarının büyük bir kısmından sorumlu. Web3 dolandırıcılık önleme şirketi Scam Sniffer, X’teki hesap taklitleri nedeniyle her ay yaklaşık 50 milyon dolar kaybedildiğini bildirdi.

Bu sorunlar, Musk’un Twitter’ı satın alması ve markasını X olarak değiştirmesinden çok önce mevcuttu. Ancak Musk’un, akıllı telefonu olan herkesin kaydolmasına ve doğrulama almasına olanak tanıyan tartışmalı ücretli doğrulama hizmetiyle ilgili kafa karışıklığı, sorunu daha da kötüleştiriyor olabilir. Bu hizmet, dolandırıcıların meşru hesapları taklit etmesini kolaylaştırarak daha fazla kullanıcının dolandırıcılığın kurbanı olmasına yol açtı.

Musk daha önce platformdaki “bot” ve “spam” sorunlarını çözme niyetini belirtmişti ancak kripto para birimi dolandırıcılığı sorununu ele alıp almadığı belirsizliğini koruyor. Bu makalenin yayınlandığı tarih itibarıyla Musk, Yi He’nin X.com’daki gönderisine yanıt vermedi.

Kripto para dolandırıcılığıyla ilgili devam eden sorunlar, kullanıcıları korumak için daha güçlü önlemlere duyulan ihtiyacın altını çiziyor. Kripto topluluğu ve sosyal medya platformları, daha etkili güvenlik protokolleri geliştirmek ve kullanıcıları mali kayıplardan korumak için potansiyel tehditler hakkında farkındalık yaratmak için işbirliği yapmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Binance Kurucu Ortağından Elon Musk’a Çağrı!” te bir düşünce

  1. Pingback: Solana Labs Blockchain Tabanlı Müşteri Yönetim Platformu Bond’u Aktif Etti! - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Binance Labs, Rango'ya Yatırım Yaptı! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir