Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.410
% 4.42
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.410
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Binance, Dubai’den VASP Lisansı Aldı!

Binance, Tron Ağındaki USDC Desteğini Sonlandırıyor!

Binance, Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumundan (VARA) tam Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) lisansı alarak önemli bir kilometre taşına ulaştı. Bu başarı, Emirlik’in kapsamlı dört aşamalı lisanslama sürecinde yaklaşık bir yıllık ilerlemenin ardından geldi.

Bu lisansın verilmesi, Binance’in 2023 ortasında alınan önceki Minimum Uygulanabilir Ürün (MVP) lisansına göre dikkate değer bir yükseltmeyi temsil ediyor. CEO Richard Teng, Binance’in sıkı düzenleyici standartlara bağlı kalarak finansal yeniliği teşvik etme konusundaki kararlı kararlılığını vurgulayarak bu başarıdan duyduğu gururu dile getirdi. Teng, şirketin dinamik dijital varlıklar sektöründe şeffaflık, uyumluluk ve sorumlu büyümeye olan bağlılığının altını çizdi.

Dubai’deki operasyonlardan sorumlu yerel birim olan Binance FZE, ilk olarak Operasyonel MVP lisansını alarak kurumsal ve nitelikli yatırımcılara hitap etmesinin yanı sıra komisyoncu-satıcı ve sanal varlık türev ticareti de dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunmasına olanak sağladı.

VASP lisansının tamamının satın alınması, Dubai’nin ileri görüşlü yaklaşımının altını çizerek, finansal ortamda blockchain teknolojisinin dönüştürücü potansiyelini tanıyıp benimsiyor. Binance FZE Genel Müdürü Alex Chehade, Dubai’nin vizyoner duruşunu övdü ve şehrin blockchain inovasyonuna açık olduğunu kabul etti.

Ancak raporlar, lisansın bir koşulunun Binance’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun yerel birim üzerindeki oy verme kontrolünden vazgeçmesini içerdiğini öne sürüyor. CZ’nin Kasım ayında Adalet Bakanlığı ile yaptığı anlaşmanın ardından ABD’de devam eden yasal işlemleri, Binance’in düzenleyici ortamına bir karmaşıklık katmanı ekledi. CZ, 30 Nisan’da yapılması planlanan cezayı beklerken, hem Binance hem de VARA bu koşullar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Binance, Dubai’nin gelişen kripto ekosistemindeki konumunu sağlamlaştırırken, VASP lisansının tamamının alınması, şirketin mevzuata uygunluk ve sorumlu büyümeye olan bağlılığının altını çiziyor ve bölgede sürekli inovasyon ve genişlemenin önünü açıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version