Binance CEO’su CZ bugün Türk bakanlarla görüşmeler yaptı. Ülkemizde son birkaç aydır kripto para düzenlemelerine yönelik çalışmalar sürüyor. İşte toplantının başlıkları ve ayrıntılar…
Binance CEO’su, Nureddin Nebati ile sanal bir toplantı yaptı
CZ olarak bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati ile sanal toplantı yaptı. Toplantı Blockchain ekosistemi ve kripto para başlıkları üzerineydi. Dünya çapındaki birkaç kripto şirketi yasal inceleme ve artan düzenleyici baskıyla karşı karşıya olduğu için bu düzeyde görüşler ayrıca önem taşıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplantının ardından Twitter’dan şunları söyledi:
Binance kurucusu Changpeng Zhao ile videokonferans aracığıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Blockchain ekosistemi ve kripto paralar hakkında değerlendirmeler yaptık.
Türkiye Binance’in anahtar bölgelerinden biri
Coinmuhendisi.com‘dan takip ettiğiniz üzere, kripto paraları düzenlemeye yönelik çalışmalar ülkemizde bir süredir sürdürülüyor. Şimdi bu düzenleyici stratejiye Maliye Bakanı Nureddin Nebati’de katıldı. Bu arada, küresel bir borsa olan Binance aynı zamanda Türkiye’deki en büyük oyunculardan biridir. SimilarWeb’e göre Türkiye, geçtiğimiz ay Binance’e en yüksek trafiği gönderen lider ülke oldu. Binance üzerindeki %6,37 trafik payı ile Türkiye, %6,29 ile Rusya’nın bir adım önünde. Binance, SimilarWeb’e göre finansal yatırım kategorisinde şirketler arasında dördüncü sırada yer alıyor.
Bu arada, CZ kısa süre önce FOMC toplantısının ardından kripto piyasasının beklentileri konusunda iyimserliğini dile getirdi. Piyasadaki büyüme bağlamında varlıkları tutmak yerine Blockchain üzerine inşa etmenin zamanının geldiğini söyledi. CZ, şu anda inşa edilen kripto şirketlerinin devasa organizasyonlar haline gelebileceğini söylüyor. Ayrıca, piyasanın mevcut durumunu 2000’li yıllardaki dot com patlamasına benzetti. Binance CEO’su bu noktada, dot com balonun hayatta kalan şirketlere büyük bir avantaj sağladığını vurguluyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.