Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.643
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.643
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Binance CEO’su para çekme işlemlerindeki “geçici” duraklamanın işlemlerdeki “sıkışmadan” kaynaklandığını söyledi

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – CEO Changpeng Zhao Pazartesi günü Twitter aracılığı ile yaptığı açıklamada dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in, müşterilerin para çekme işlemlerini geçici olarak askıya aldığını söyledi.

Zhao bu duruma, yaklaşık 30 dakikada çözüleceğini söylediği “işlemlerde sıkışma” sorununun yol açtığını söyledi.

“#Binance üzerinden $BTC çekim işlemlerindeki geçici duraklama, yığılmaya yol açan bir işlem sıkışmasından kaynaklanıyor. Yaklaşık 30 dakikada çözülür. Güncellemeleri bildireceğiz.”

Bu gelişme, dünyanın en büyük kripto kredi platformlarından biri olan Celsius Network’ün, “olağanüstü piyasa koşulları” nedeniyle para çekme işlemlerini askıya almasından yalnızca birkaç saat sonra yaşandı.

Zhao, “fonların SAFU” olduğuna dair her zamanki güvencesini de verdi.

SAFU kısaltması, Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu (Secure Asset Fund for Users) anlamına geliyor ve kullanıcıların fonlarını korumak için 2018 Temmuz ayında Binance tarafından kurulan bir acil durum sigorta fonu. Binance, kullanıcı mevduatlarının korunmasını sağlayacak bir rezerv oluşturmayı umarak fonu, alım satım ücretlerinden bir yüzdeyle oluşturdu.

SAF 29 Ocak 2022 yılındaki açılış fiyatına göre 1 milyar dolar değerindeydi. Ancak Bitcoin ve Binance’in kendi BNB parası ile tutulan fonun değeri, piyasa koşullarına göre değişkenlik gösteriyor. Mevcut piyasa koşullarında sadece 410 milyar dolar civarı değere sahip.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir