Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$64.479
% 4.18
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.479
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Binance CEO’su Konuştu! LUNA’yı Çökerten Cüzdan Binance’in Mi?

Binance kurucusu, Coindesk ve Uppsala Security tarafından ortak bir şekilde yayınlanan raporu kınadı. Raporda, Terra çöküşüne kendi cüzdanlarının sebep olduğuna dair imalar vardı. İşte detaylar…

Binance CEO’su, bir raporu eleştirdi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, rapor hakkında konuştu. Coindesk’in Terra’yı TerraUSD’nin (UST) de-peg’inin kaldırılmasına neden olmakla suçladığı raporunun yanlış olduğunu söyledi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere UST, Terra’nın algoritmik stablecoin’idir. Bu coin, “de-pegging” ile, yani sabitinden ayrılması ile piyasaları adeta krize sürükledi.

CZ, Uppsala Security ve Coindesk’in iddia ettiği gibi raporda belirtilen adresin Terra’ya ait olmadığını kaydetti. Bilindiği üzere Zhao, Terra olayı hakkında her zaman açık sözlü oldu. Projenin arkasındaki ekibi birçok kez eleştirdi. Zhao, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Analizimize göre bu rapor yanlış. Terra’yı savunmadım, onları ağır bir şekilde eleştirdim. Sadece bir hatayı işaret ediyorum. Cunningham yasası. Makaledeki adres Terra’ya ait görünmüyor.

CZ, Terra’yı sıklıkla eleştirdi

Binance kurucusu, UST’nin geçen ayın başlarında dolara karşı sabitini kaybetmesinden bu yana Terra olayı hakkında sözünü sakınmadı. Ayrıca ekibi, topluluğuyla beklenenden daha erken iletişim kurmayarak durumu ele alma şekli hakkında birçok kez eleştirdi. Bunun dışında ekibi, çökmeye meyilli olduğunu belirttiği Terra projesini tasarlama şekli nedeniyle eleştirdi. Bununla birlikte, Binance’in projenin çöküşünden sonra Terra’ya yönelik eleştirisi; en büyük kripto para borsasının bir zamanlar Terra’yı çökmeden haftalar önce güvenli bir yatırım olarak tanıttığı göz önüne alındığında anlamsızdı.

Bu arada Terra, ekosistem tokenlarının değeri büyük ölçüde düştüğü. Bu nedenle ekosistem olumsuz raporlardan kurtulamadı. TerraForm Labs’ın (TFL) kurucusu Do Kwon, projenin çökmesinden önce dolandırıcılık işlemleri yapmakla suçlanıyor. Bununla birlikte, Terra’nın ciddi şekilde incelendiği zamanlar, Coindesk ve Uppsala Security’nin ortak bir raporda TFL’nin UST’nin de-peg’inin kaldırılmasına neden olan adrese sahip olduğunu belirttiği zamandı.

Rapor, viral hale geldikten sonra Terra topluluğunda daha fazla paniğe neden oldu. İlginç bir şekilde, popüler Terra muhbiri FatMan, Coindesk ve Uppsala Security tarafından iddia edildiği gibi, adresin Terra geliştiricilerine ait olmadığı gerekçesiyle raporu yanlış olarak nitelendirdi. FatMan, LUNA olaylarının başlangıcında içeriden bilgi sağlamıştı. FatMan, adresin TFL ekibine ait değil, bir KuCoin sıcak cüzdanına ait olduğunu söyledi. Anonim kişilik, “CoinDesk Korea kadar prestijli bir kuruluşun bunu temel kontroller yapmadan yayınlaması, beni hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir