Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.746
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.746
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance CEO’su CZ Evine Dönemeyecek!

Binance CEO’su CZ Evine Dönemeyecek! Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao, bilinen adıyla “CZ”, Bank Secrecy Act’i (Banka Gizliliği Yasası) ihlal etmekten suçlu bulunmasının ardından, hüküm giyene kadar evinin bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne dönemeyecek. Seattle’daki bir federal yargıç, Zhao’nun Perşembe gecesi BAE’ye geri dönme talebini reddetti.

Yargıcın kararı, Zhao’nun suçunu kabul etmesine ve 175 milyon dolarlık teminat yatırmasına rağmen geldi. Teminat, emanet edilen nakit ve kefiller tarafından taahhüt edilen varlıkları içeriyordu. Ancak savcılar, Zhao’nun muazzam serveti ve ABD ile bağlantısının olmamasının kaçma riski oluşturduğunu savundu.

Batı Washington Bölgesi Yargıcı Richard Jones, Adalet Bakanlığı ile aynı fikirde olduğunu belirterek, 18 aya kadar hapis cezası alma ihtimali ve BAE ile iade anlaşmasının olmamasının seyahat kısıtlamasını haklı çıkardığını söyledi. Binance CEO’su Zhao minimum 10 ay hapis cezası alabilirken, yargıç daha uzun bir süre olasılığını da kabul etti.

Dikkatinizi çekebilir: ABD Beklenen Yasa Tasarısını Onayladı!

Zhao’nun ailesi BAE’de yaşıyor ve ABD ile önemli bir bağlantısı yok. Bu durum, mahkemenin seyahatini kısıtlama kararında etkili oldu. Bu karar, Zhao’yu Şubat 2024’teki duruşmasına kadar ABD’de bırakıyor. O zaman daha hafif bir ceza için savunma yapma fırsatı bulacak, ancak savcılar 18 ayın en yüksek cezasını isteyebilir.

Bu dava, kripto para birimlerini çevreleyen yasal zorlukları ve küreselleşmiş bir dünyada finansal düzenlemenin karmaşık sorunlarını vurgulamaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version