Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.176
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.176
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Binance CEO’su, Bu Metaverse Coin İçin Önemli Haberi Verdi!

İşlem hacmiyle en büyük kripto para birimi borsası olan Binance, geçen ay yaşanmış olan benzeri görülmemiş Axie Infinity istismarından kaynaklanan 5.8 milyon dolar değerinde çalıntı fonun kurtarıldığının haberini verdi. Axie Infinity, metaverse coin AXS’in arkasındaki projedir. İşte detaylar…

Metaverse coin istismarındaki gelişmeler, CZ tarafından aktarıldı

Binance kurucusu Changpeng Zhao (CZ) Cuma günü bir tweet’te hacklenen  fonların yaklaşık 86 hesaba dağıtıldığını söyledi. “DPRK hack grubu, bugün Axie Infinity çalınan fonlarını taşımaya başladı. Bir kısmı Binance’e taşındı ve 86’dan fazla hesaba yayıldı. 5.8 milyon dolar geri alındı” dedi. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere kripto endüstrisinin en büyüklerinden biri olan 625 milyon dolarlık istismar, ABD güvenlik yetkilileri tarafından Kuzey Kore’nin “Lazarus” hacker grubuna bağlandı.

Axie Infinity köprüsünün yaratıcıları olan ve saldırıdan etkilenen Ronin Network, bir blog yazısında FBI’ın Lazarus’u doğrulayıcı (validator) ihlaliyle ilişkilendirdiğini ve Hazine Bakanlığının fonlara yaptırım uyguladığını söyledi. Hackerlar daha önce çalınan fonları Ethereum (ETH) ve diğer kripto para birimlerine dönüştürmek için gizlilik aracı Tornado Cash’i kullanmıştı. Tornado, bir kaynak ve bir hedef adres arasındaki on-chain bağlantıyı keserek işlemlerin gizliliğini artırır. Bu, istismarcıların ve bilgisayar korsanlarının, yasadışı yollarla kazanılan fonları çekerken adreslerini gizlemelerine olanak tanır.

Hacker 285 milyon dolar tutuyor

Hacker/hackerların ana adresindeki geçen haftaki etkinlik, son birkaç gün içinde birkaç bin Ethereum’un (ETH) taşındığını gösteriyor. Cüzdan, yazım sırasında 285 milyon dolar değerinde varlık tutmaya devam ediyor. Cüzdan, izleme hizmeti sunan Etherscan’de “Ronin Bridge Exploiter” olarak etiketlenmiş durumda.  Ronin Network, Mart ayında popüler Axie Infinity oyununun yayıncısı Sky Mavis ve Axie DAO’nun Ronin doğrulayıcı node’larını etkileyen 625 milyon dolarlık bir açıktan etkilendi.

Ronin, oyuncunun dijital varlıkları oyundan farklı Blockchain’lere aktarmasına izin veren bir yazılım yapar. Ronin, Substack ile ilgili bir blog yazısında, Etherscan’da görüldüğü gibi, saldırganın Ronin köprüsünden iki işlemle sahte para çekmek için “özel anahtarlar kullandığını” söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir