Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.801
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.801
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance CEO’su Bazı Kripto Projelerini Eleştirdi: Bırakın Batsınlar!

Kripto para borsası FTX, sorunlu kripto borç veren BlockFi ve Voyager’a yardım eli uzattı. Daha sonra, Binance’in sağlıklı nakit rezervlerini göz önünde bulundurarak bazı kurtarma paketleri açıklayabileceğine dair söylentiler çıktı. Ancak Binance sonunda sessizliği bozdu ve her şeyi netleştirdi.

Binance CEO’su ‘kötü’ projelerin kurtarılmasına karşı

Binance CEO’su, “kötü” ve başarısız kripto projelerini destekleme havasında olmadığını söyledi. Bu, “kötü tasarlanmış”, “kötü yönetilen” veya “kötü işletilen” projeleri içeriyor. Binance, son blog gönderisinde bu tür projelere yönelik kurtarma paketlerinin mantıklı olmadığını ifade etti Ayrıca, bu projelerin korunmaması gerektiğini kaydetti.

Binance, açıklamasında “Kötü şirketleri devam ettirmeyin. Bırakın başarısız olsunlar. Yerlerini başka daha iyi projelerin almasına izin verin. Onlar da alacaktır” ifadelerine yer verdi. Kripto kredi firmalarının muazzam bir aşırı kaldıraç oranına sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu yüzden son piyasa düşüşü sırasında tasfiye etmek zorunda kaldılar.

Öte yandan Binance, altcoin projelerine yardım elini uzatmak konusunda katı değil. Binance, kurtarma paketini hak eden başka bir proje kategorisini de açıklıyor. Binance’e göre bunlar küçük hatalar yapan projeler. Bu proje türlerini açıklayan Binance şunları not ediyor:

Ya harcama konusunda çok agresifler, yetersiz rezervleri var ya da başka küçük çözülebilir sorunları var. Bu projeler genellikle bazı iyi niteliklere sahip. Bunlar: ürün-pazar uyumu, normal piyasa koşullarında gelir elde etme, sağlam iş modelleri, düzgün ekipler vb.

SEC Komiseri Hester Peirce da, kurtarmalara karşı çıkıyor

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere FTX, BlockFi’yi kurtarmak için 250 milyon dolarlık likidite enjeksiyonunu açıkladı. Bundan kısa bir süre sonra, kripto dostu SEC Komiseri buna karşı fikrini dile getirdi. Son piyasa çöküşünün, güçlü şirketleri zayıflardan ayırmanın doğal bir süreci olduğunu söyledi. Hester Peirce, “Bırakın işler doğal akışında olsun” görüşünü savunuyor. Forbes ile yaptığı röportajda Peirce şunları söylüyor:

Kripto projeleri için bir kurtarma mekanizması yok. İçeri girip, yetkimiz yoksa sizi kurtarmanın bir yolunu bulmaya çalışacağımızı söylemek istemiyorum. Ama yapacak imkanım olsaydı bile, bu yetkiyi kullanmak istemezdim. Gerçekten bu şeylerin olmasına izin vermemiz gerekiyor.

Kripto para annesi olarak görülen Hester Peirce da Binance CEO’su Changpeng Zhao gibi düşünüyor. Kripto para piyasasındaki kışın bir doğal seleksiyon sağlayacağını değerlendiriyor. Bu yüzden gerilemenin piyasa katılımcıları ve düzenleyiciler için değerli bir öğrenme fırsatı olabileceğini de kaydediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir