Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.232
% 5.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.232
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Binance CEO’su, AB kripto düzenlemesinin küresel standart olacağını düşünüyor

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Avrupa Birliği tarafından hazırlanan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemesinin küresel olarak benimsenebileceği görüşüne sahip.

Bugün Paris’te düzenlenen Binance Blockchain Haftası’nda konuşan Zhao, AB’nin kripto düzenlemelerinin, diğer ülkelere referans olarak küresel bir regülasyona dönüşebileceğini söyledi.

MiCA düzenlemelerini genel olarak faydalı bulan Binance patronu, mevzuatın kripto şirketleri için olumlu maddeler içerdiğine değinirken birçok başvuru yapmak yerine tek bir başvuruyla faaliyet lisansı onayı alınabileceğine vurgu yaptı.

Kripto Varlık Piyasaları mevzuatı, 27 üyesi bulunan Avrupa Birliği’nin kripto paraları ve bu alanda faaliyet gösteren şirketlere yasal düzenlemeler getirmek için oluşturuldu. Bu yazın başında üzerinde anlaşılan MiCA mevzuatı, temelde kripto endüstrisine karşın güveni artırmayı amaçlıyor.

MiCA’daki sabit kripto para kısıtı endişe konusu

Binance CEO’su Changpeng Zhao, genel hatlarıyla mevzuatı faydalı bulurken ele alınan bazı konular için ise endişeli olduğunu söyledi. Öyle ki mevzuat, sabit kripto para sektörü için bazı kısıtlamalar içeriyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni Avrupa Birliği sınırları içinde dolara sabitlenmiş sabit kripto varlıkların ihracının kısıtlanması. Bazı kesimler, bu maddenin, bölgede sabit kripto paraların kullanımının yasaklanmasına yol açabileceğine dair yorumlar yapıyor.

Zhao’nun bu endişesini paylaşan Avrupa Blockchain ve Dijital Euro Birliği, geçen ay sabit kripto paraları kısıtlayan bu maddenin revize edilmesi için bir başvuruda bulundu.

Diğer yandan MiCA’nın çıkışı, kripto düzenlemelerine küresel anlamda yol göstermesi açısından önemli bir gelişme olarak görülüyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir