Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.289
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.289
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binali Yıldırım’dan Metaverse ve Kripto Para Açıklaması!

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, yakın zamanda yaptığı bir konuşmasında metaverse ve kripto para birimleri hakkında konuştu. Yıldırım, kendi metaverse tanımını oluşturarak olaya yeni bir yorum getirdi. Ayrıca, kripto paraların işleyişinin finansal alandan bağımsız olarak da düşünülebileceğine dikkat çekti. İşte detaylar…

Binali Yıldırım, kripto para ve metaverse hakkında konuştu

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere metaverse, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan  Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesi ve metaverse alanına odaklanacağını söylemesinin ardından ivme kazandı.  Dün, bir toplantı salonunda gençlerle buluşma yapan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, öncelikle metaverse hakkında konuşarak kendi metaverse tanımını oluşturduğunu belirtti. Yıldırım, “Uzmanların tanımlarını okuduğunu” ve kendine göre bir tanım oluşturduğunu aktardı. Binali Yıldırım’ın açıklamaları aşağıdaki şekilde:

Benim için metaverse ikinci bir kainat demek. Evrende ne varsa aynılarını geliştirebileceğimiz bir ortamdan bahsediyoruz.

Uzmanlara göre en basit ifadeyle, bir metaverse, internetin devam eden bir evrimidir. İnternet, şu anki kalıcı dijital alanımızdır, ancak parçalanmış ve düzdür, burada hedef aramamız ve açık sekmelerimizi yönetmemiz gerekir. Mevcut sanal dünyamız, kalıcı bir metaverse’ün sürükleyici vaadinden yoksundur. Şu anda birçok rakip metaverse var. En belirgin olanları sürükleyici oyun platformları olarak karşımıza çıkıyor. Bunlara Decentraland ve Horizon gibi yeni sanal “yaşam alanları” eklenebiliyor.

Yıldırım: Kripto paraları finansla sınırlı düşünmemek lazım

Bunun dışında Yıldırım, “kripto para konusunu finans sektörüyle sınırlı bir şekilde düşünmemek gerektiğini”, bu alanı insanların ihtiyacı olan her alanda kullanabileceğimizi aktardı. Bankaların tamamının yaptığı işin bu alanda 100 kişi ile gerçekleştirilebileceğini söyleyen Yıldırım, konuşmasının devamında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bu bir açık kodlu yazılım. Bu teknolojiyi reddetmek yerine bunu zararlı amaçlara kullanılmasını önleyici mevzuat oluşturma ihtiyacı var. Kayıt dışı paralar uyuşturucu ya da sanal kumardan kazanılan paralar sisteme sokulmaya çalışılıyor. Rezerv paralar var. Bunlar Ukrayna Rusya krizinde görüldü silah olarak kullanmaya başladılar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir