Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.619
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.619
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Biden’in Musk anlaşmalarına güvenlik incelemesi, Twitter’da %10 düşüşe yol açtı

Yazar – Senad Karaahmetovic

Twitter (NYSE:TWTR) hisseleri, Biden yönetiminin Elon Musk’ın bazı anlaşmalarını ulusal güvenlik temelinde incelemeyi düşündüğü haberi üzerine yaklaşık %10 düştü.

Bloomberg News’e göre yetkililer, Musk’ın Twitter’ı satın alma anlaşmasının yanı sıra SpaceX’in Starlink uydu ağını da inceliyor. Habere göre Biden yönetimi, Musk’ın Ukrayna’ya Starlink internet erişimi sağlamayı durdurma tehditleri de dahil olmak üzere son yorumlarından giderek daha fazla “rahatsız” olmuş durumda.

Twitter’da endişeler daha çok, Musk’ın sosyal medya şirketini satın almak için Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal, Katar’ın devlet varlık fonu ve kripto borsası Binance gibi yabancı yatırımcılarla bir araya gelmesi üzerine yoğunlaşmış durumda.

Bu tartışmalar henüz erken bir aşamada olsa da yetkililerin Musk’ın anlaşmalarını incelemelerine yardımcı olabilecek mevcut araçları gözden geçirdikleri bildiriliyor. Seçeneklerden biri; ABD şirketlerine veya operasyonlarına yapılan yabancı yatırımların, ulusal güvenlik üzerindeki etkilerine odaklanan kurumlar arası bir komite olan ABD’deki Yabancı Yatırım Komitesini içeriyor.

Bloomberg ayrıca Musk ve Twitter’ın 28 Ekim’e kadar anlaşmayı tamamlamak için yoğun görüşmeler yürüttüğünü belirtti. Her iki taraf da anlaşmanın bu tarihe kadar sonuçlanmasını umuyor ve anlaşmaya dahil olan bir banka, çalışanlarına Salı günü Musk’tan bir borçlanma bildirimi beklediklerini söyledi.

Aynı gün Washington Post, Musk’ın şirketi özelleştirme anlaşmasının bir parçası olarak Twitter personelinin neredeyse %75’ini işten çıkarmayı planladığını bildirdi. Twitter’da yaklaşık 7.500 kişi çalışıyor ve WaPo, Musk’ın bu sayıyı yaklaşık 2.000 kişiye indirebileceğini söylüyor.

Bloomberg, Twitter’ın Perşembe gecesi çalışanlarına “şirket genelinde herhangi bir işten çıkarma planı olmadığını” bildirmek için şirket içi bir not gönderdiğini yazdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir