Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.593
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.593
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Beta Finance (BETA) Coin Nedir? 

Beta Finance projesi, izinsiz protokoller üzerinde çalışan dijital coinlere sınırsız erişime sahip olan DeFi kullanıcıları için para piyasasına bir ağ geçidi görevi üstlenen bir protokoldür. Protokolün yerel kripto para birimi BETA coin’dir. Kripto varlıklarını ödünç almak, ödünç vermek ve açığa çıkarmak için izinsiz para piyasasıdır.

Beta Finance projesinin temel amacı, borçlanma tutarını varlıklarını çeşitlendirmek için kullanan yatırımcılara güvenli bir cep sağlamaktır. Platform, çapraz teminat kullanımını ortadan kaldıran izole bir teminat modeli üzerinde çalışmaktadır.

Kullanıcıların üç seçeneği vardır: Ödünç verme, ödünç alma ve açığa satma. Borç verenler, Beta Finans’ta var olan herhangi bir pazar için kripto varlıkları ödünç verebilecek ve bundan faiz kazanabilecekler. Borçlular tam tersi pozisyon alabilirken, short satıcılar kısa pozisyonlar başlatmak için teminat kullanabilirler.

Beta Coin’in güvenilirliği, işlemlerin işlenmesinde yer alan tüm bilgisayarların toplam hesaplama gücü ile tanımlanır. İşlem gücü ne kadar büyük olursa, ağ o kadar güvenilir olur. Böylece cüzdanınızda depolanan tüm para işlem sırasında korunur ve güvenlik ağ güvenilirliğine bağlı değildir.

Blok süresi Beta Coin ağında 120 saniyedir. Bir işlemin gerçekliğini kontrol etmek ve işleme koymak 120 saniye sürmektedir. Bu süre kriptografik algoritmalar uygulamak ve ödemeleri güvenli hale getirmek için kullanılır. Toplam coin sayısı 55 milyondur. Beta Coin emisyonu sınırlıdır. Her 120 saniyede, yaklaşık 65.000 BET’lik yeni bir parti madenciler arasında ödül olarak dağıtılır, bu da sıfır ücretli işlemleri mümkün kılar.

Beta Finance Projesinin avantaj ve dezavantajlarını inceleyecek olursak:

Avantajları

  • Beta Finance platformunda ödünç alma ve ödünç alınan coini satma seçeneği bulunduğu için “short” pozisyon açılabilmektedir.
  • Borç alanlar ve açığa satış yapanlar, varlığın borç verenine ödenen borç faiz oranını öderler. Bu şekilde basit çalışan sisteme sahiptir.
  • Kullanıcılar varlıklarını ödünç vererek, ödünç verme faiz oranından getiri elde edebilirler.
  • Borç verenler varlıklarını Beta Finans’ta bulunan herhangi bir para piyasası için ödünç verebilirler.
  • Kullanıcılar, Metamask, Coinbase ve diğerleri gibi Ethereum ana ağına bağlı bir dijital cüzdan seçmesi yeterlidir.

Dezavantajları

  • Kripto para sektöründe Beta Finance benzeri varlık transferi, borç alıp verme platformlarının sayısı giderek arttığı için rekabet yüksektir.
  • Diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi BETA coin fiyatı da yüksek volatilite sebebiyle aşırı oynaklık gösterir. Bu yüzden riskli bir yatırımdır.

BETA Coin, Binance başta olmak üzere, WazirX, TokoCrypto, MEXC ve Mandala Exchsnge gibi merkezi borsalardan, UniSwap ve PancakeSwap gibi merkeziyetsiz borsalardan da alınıp satılabiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir