Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.955
% 4.19
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.955
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Beklenen Haber Geldi: Kripto Para Yasası Onaylandı!

Daha önce dost ülkelerle kripto para birimleri üzerinden ticaret yapabileceğini söyleyen Rusya, kripto para yasasını resmen onayladı. Putin tarafından imzalanan yasa, resmi gazetenin yasal bilgiler bölümünde çevrimiçi olarak yayınlandı.

Rusya yeni kripto para yasasını onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan bir yasa, mal ve hizmetlerin karşılığında kripto paralarla ödeme yapmayı yapmayı yasaklıyor. Belgeler ve yasal bilgiler resmi gazetede yayınlandı.

Rusya henüz kripto paraları kapsamlı bir şekilde düzenlemedi. Ancak Ocak 2021’de yürürlüğe giren “Dijital Finansal Varlıklar Yasası” iki yasal şartı getirdi. Rus yetkililer daha önce DFA’nın kripto para birimleri içerdiğini ve UDR’nin çeşitli tokenleri kapsadığını belirtmişti.

Şimdi Rusya Devlet Başkanı tarafından onaylanan yasa, Mali Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov tarafından 7 Haziran’da Rus parlamentosunun alt meclisi olan Devlet Duması’na sunuldu. Bundan bir ay sonra kabul edildi. Şimdiye kadar, Rus yasaları kripto para birimleriyle yapılan ödemeleri açıkça yasaklamadı. Ancak “parasal vekiller” yasaklandı ve rublenin tek yasal ödeme aracı olarak statüsü vurgulandı.

Yeni mevzuat, Rusya devlet gazetesinde yayınlanmasından 10 gün sonra yürürlüğe girecek.

Bu arada Rusya hükümeti, kripto para dolandırıcılarının fonlarını aklamaya yardımcı olan kişiler için hapis cezasıyla yargılamayı düşündüklerini bildirdi. Gelişmeye göre, Rusya İçişleri Bakanlığı, kripto dolandırıcılarına kara para aklama hizmetleri sağlayanların peşine düşmeye karar vererek, hapse girmelerini öneriyor.

Rusya, kripto dolandırıcılarının gelirlerini aklamaya yardım edenler için hapis düşünüyor

Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı (MVD) ve diğer güvenlik kurumları, kripto yatırımlarının popülaritesinden yararlanan dolandırıcılara yardım sağlayan vatandaşlara cezai sorumluluk getirmeyi umuyor. Rus kripto haber kuruluşu Bits.media’nın bildirdiğine göre, kolluk kuvvetleri yetkilileri, kripto sahtekarlarına yasadışı yollardan elde edilen fonları aklama konusunda yardım etmeye istekli olan sözde “damlacılar” hizmetlerine yönelik artan bir talep kaydettiklerini söylüyorlar.

MVD’nin Soruşturma Departmanında bölüm ve prosedür kontrolünden sorumlu başkan yardımcısı Roman Bubnov, yetkililerin bu tür eylemler için cezai sorumluluk getirmek istediğini itiraf etti. Bu olursa, damlayanlar dört ila yedi yıl hapis cezası alabilir.

Rusya, bu sonbaharda kabul edilmesi beklenen yeni mevzuatla henüz kripto alanını kapsamlı bir şekilde düzenlemedi. Mayıs ayı başlarında, üst düzey bir merkez bankası yetkilisi, bu yılın ilk çeyreğinde tanımlanan tüm finansal piramitlerin yarısından fazlasının kripto paralarla bağlantılı olduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir