Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.318
% 6.49
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.318
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Beklenen Bitcoin ve Altcoin Yasası Çıktı! İşte Detaylar

Bitcoin ve altcoin’leri doğrudan etkileyen ve uzun zamandır piyasa tarafından beklenen yasa tasarısı nihayet çıktı. Salı günü yayınlanan tasarı, Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olacak kapsamlı kripto düzenlemesi için zemin hazırlıyor.

Bitcoin ve altcoinleri etkileyen yasa neleri içeriyor?

Tasarı, farklı partilerden Senatör olan Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand tarafından hazırlandı. Tasarıya, Sorumlu Finansal İnovasyon Yasası adı verildi. Ayrıca bu tasarı, kripto paraları düzenlemek için Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki nadir bir iş birliğini temsil ediyor. Forbes tarafından hazırlanan bir rapora göre, yeni yasada 200 doların altında varlığa sahip kişiler vergiden muaf olacak. Buna göre yasa, kripto paraların, para birimi olarak kullanımını teşvik edecek maddeler içeriyor. Ayrıca, düzenleyicilere rehberlik etmek için bir kripto danışma komitesinin kurulması da tasarıda yer alıyor.

Bunlara ek olarak, yasaya göre, kripto paralarla artık Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ilgilenmiyor. Dijital varlıkları bundan böyle Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) düzenleyecek. Bununla birlikte, bazı kripto paraların SEC’e yılda iki kez rapor vermesi zorunlu hale gelecek. SEC’in bir menkul kıymet olarak kripto konusundaki duruşuna ilişkin belirsizlik hâkim. Bu nedenle, birkaç kripto savunucusu bu konuda bir düzenleyici hareket için çağrı yapıyor. Ancak, yasanın şu an bir tasarı olduğunu ve maddelerinin değişebileceğini de belirtelim. Tasarı, yürürlüğe girmeden önce bir dizi inceleme ve oylamaya tabi olacak.

Kripto para yasası, Terra kazasına düzenleyici bir yanıt

Terra çöküşünden bir ay sonra gelen tasarı, stabilcoin ihraççıları için katı yasalar ortaya koyuyor. Buna göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde kayıtlı olmaları ve tokeni desteklemek için %100 rezerv tutmaları gerekecek. Hareket, Terra kazasının ardından geldi.Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Hazine Bakanı Janet Yellen ve SEC Başkanı Gary Gensler o dönem, Terra olayının yeniden yaşanmaması için çağrıda bulunmuştu. Tasarı ayrıca, Joe Biden’in bu yılın başlarında kripto paraları kapsayan bir yürütme emri yayınlamasının ardından geldi. Yürütme yasası, bu alanda düzenlemeler yapılması için açık bir çağrıyı içeriyordu.

Kripto anonimliği yasak hale mi gelecek?

Tasarı Mart ayında Lummis ve Gillibrand tarafından bir Politico etkinliği sırasında açıklandı. Yeni yasa, Amerikan finans sisteminde kriptoyu tanımayı amaçlıyor. Ancak, alanın anonim doğasını baskılamayı da hedefliyor. Buna göre tasarı, DAO’lar dahil olmak üzere tüm kripto kuruluşlarına katı kayıt ve açıklama gereksinimleri getirmeyi planlıyor. Buna göre, DAO’ların Amerika Birleşik Devletleri’nde bir şirket olarak kaydolmaları gerekecek. Ayrıca, DAO’nun kurucularının kimliklerinin kamuya açıklamaları şart olacak. Hareketin kripto alanındaki anonimliği büyük ölçüde azaltması muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir