Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.853
% 5.81
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.853
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Beklenen ABD Yasası Geçti: Bitcoin İçin Yasada Ne Var?

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin ve altcoin lobisinin yeni finansal gözetim mevzuatında bir kazanç elde etme yolunda ilerlediği ortaya çıkmıştı. Söz konusu yasa, Temsilciler Meclisi’nden geçti. Peki, şimdi neler olacak? coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

ABD’de Bitcoin ve altcoin’leri etkileyecek mevzuat geçti

Kriptoları savunan bir grup olan Coin Center, geçen hafta ABD Hazine Bakanlığının hazırladığı Amerika Rekabet Yasasında için gözetimle ilgili yeni yetkiler hakkında kullanılan “dil” ile ilgili bir uyarıda bulunmuştu. Bunun üzerine Kongre üyesi Jim Himes “America COMPETES Act” yasası için bir değişiklik hazırladı. Lobicilik örgütü ve Connecticut temsilcisi, Hazine’nin özel mali hesaplara müdahale edebilme yeteneğini sınırlı tutmak amacıyla değişiklik üzerinde birlikte çalıştı.

Dün, ABD ekonomisini ve işletmelerini rekabetçi tutmak için tedarik zinciri sorunlarını ele almayı amaçlayan bu mevzuat Temsilciler Meclisi’nden geçti. Cuma günü yapılan oylamada 222-210 oyla, Temsilciler Meclisi, yasayı çoğunlukla parti çizgisinde kabul etti. Başlangıçta Connecticut Temsilcisi Jim Himes tarafından önerilen hüküm, görünüşe göre Hazine Sekreteri’nin kara para aklama ile bağlantılı şüpheli işlemlere sahip finansal kurumları denetleme konusunda daha az sınırlamaya sahip olmasına ve konuyu kamu geri bildirimini içerecek şekilde açmamasına izin verecekti. Ancak belirttiğimiz üzere temsilciler, Banka Gizliliği Yasası kapsamındaki kısıtlamaları korumak için bu ifadeyi değiştirdiler.

Biden’ın imzası bekleniyor

Coin Center, yasayı potansiyel olarak “borsaları ve diğer finansal kurumları kripto para birimi işlemlerine girmekten men etmek için kontrolsüz ve tek taraflı güç” göstermekle eleştirdi. Kuzey Carolina Temsilcisi Ted Budd ayrıca hükmü değiştirmeyi teklif ederek bunu “büyük bir hata” olarak nitelendirdi. Budd, 27 Ocak’ta yaptığı açıklamada, “Hazine Bakanlığı, tam kural oluşturma sürecini sağlamadan kapsamlı ekonomik kararlar alma konusunda tek taraflı yetkiye sahip olmamalıdır” dedi.  Tasarı, muhtemelen diğer ABD milletvekillerinden farklı değişikliklere tabi olabileceği Senato’ya taşınacak. Her iki meclis de aynı tasarıyı onayladıktan sonra Başkan Joe Biden bunu imzalayarak yasalaştırabilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir