Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.840
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.840
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Base, Optimism (OP) Ağını Geride Bırakarak En Büyük Katman 2 Ağı Oldu!

Coinbase tarafından geliştirilen bir Katman 2 Ethereum ağı olan Base, OP Mainnet’i geride bırakarak OP Stack tabanlı ‘Superchain’deki en büyük Katman 2 ağı haline geldi.

DeFiLlama verilerine göre, ağın kilitli toplam değeri (TVL) Mayıs başından bu yana %20 artış göstererek 1,7 milyar dolara yükseldi.

Ağustos 2023’ün başlarında halka açık hale gelen Base’in ana ağı, 3,81 milyar dolarla Arbitrum ve 2,26 milyar dolarla Blast’ın ardından TVL açısından en değerli üçüncü Katman 2 blok zinciri olarak konumlandı.

Ağın öne çıkması, 714 milyon dolarlık mevduata katkıda bulunan merkezi olmayan borsa Aerodrome tarafından önemli ölçüde desteklendi.

Uniswap 312 milyon dolar ile ikinci en büyük katılımcı olarak onu takip ediyor.

Bu ekosistem, işlemleri zincir dışında gerçekleştirerek Ethereum’un ölçeklenebilirliğini ve verimliliğini artırmayı ve böylece ana Ethereum blok zinciri üzerindeki yükü azaltmayı amaçlıyor.

Base, Arbitrum, Blast ve OP Mainnet dahil olmak üzere iyimser toparlamalar, varsayılan olarak tüm işlemlerin geçerli olduğunu varsayarak ve yalnızca bir sahtekarlık kanıtı sunulduğunda bunları doğrulayarak çalışır.

Bu yöntem, işlem geçerliliği için önceden kriptografik kanıtlar sağlayan zkSync, Linea ve Scroll gibi sıfır-bilgi rollupları ile tezat oluşturmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir