Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.768
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.768
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Başarılı Yatırımcı, Bu Altcoin’lere Dikkat Çekti: Mega Boğayım!

Bitcoin’i (BTC) 4.000 dolardan ve Ethereum’u (ETH) ise 190 dolardan satın alan eski bir yatırım bankacısı, merkezi olmayan finans (DeFi altcoin projeleri) konusunda neden ‘mega boğa’ olduğunu söylüyor ve bunun kripto traderlarına, işletmelere ve borç verenlere nasıl fayda sağlayabileceğini açıklıyor. Biz de başarılı yatırımcının paylaşımlarını Coinmühendisi.com okuyucularına sunuyoruz.

Kriptonun yükselişi üzerine bahse girdi

Kripto para birimlerine gerçek inananların çoğu gibi Quinn Thompson da koronavirüs salgını küresel finans piyasalarını kaosa sürüklediğinde Bitcoin ve Ethereum’daki düşüşü satın aldı. Mart 2020’de 4.000 doların altına düştüğünde Bitcoin ve 190 dolar civarında Ethereum satın aldığını söylüyor. Yatırımcılar nadir görülen bir pandeminin etkileriyle boğuşurken, Thompson, Federal Rezerv tarafından piyasaları ve ekonomiyi desteklemek için yürürlüğe giren benzeri görülmemiş para politikalarını düşündükten sonra, son iki yıl içinde en iyi performans gösteren iki varlığı ele geçirdi. Başarılı yatırımcı verdiği bir röportajda, şunları söylüyor:

Fed, yatırım yapılabilir şirket tahvilleri aldıklarını açıkladıktan sonra bu bardağı taşıran son damla oldu. Bu, hisse senedi piyasalarını satın alıp desteklemelerinin sadece an meselesi olduğuna dair işaretti.

Piyasaların merkez bankasının her büyük satışta piyasaları desteklemek için devreye gireceğine dair inancı olan Fed’e güvenmek istemeyen Thompson, alternatif olarak kriptonun yükselişi üzerine hem portföyü hem de kariyeri üzerine bahse girdi.

Sonra DeFi altcoin projesi Maple Finance’e (MPL) geçti

LinkedIn’de 10 kripto yöneticisi hakkında soğuk bir şekilde mesajlaştıktan sonra, yatırım bankacılığındaki sabit gelir ve kredi yüklenim deneyimini Abra’daki kurumsal kredi defterini ve getiri yaratma stratejisini denetleyen bir role dönüştürerek adım attı.

Quinn Thompson, yatırımcıların kripto varlıklarını trade etmelerine ve faiz kazanmalarına olanak tanıyan platformda yönetilen varlıkların Mayıs 2021’deki 300 milyon dolardan Ocak ayında 1,5 milyar dolara çıkarılmasına yardımcı olduğunu söylüyor.

Geçen yılın daha iyi bir bölümünde, neredeyse her kripto sektörü baş döndürücü bir büyüme yaşadı, ancak onu ‘mega boğa’ yapan şey DeFi projeleriydi. Kısa süre sonra, büyümenin başı olarak DeFi altcoin projesi Maple Finance’e (MPL) geçti.

Bir DeFi altcoin projesi üzerinde borç verme sistemi nasıl çalışıyor?

Merkezi olmayan borç verme, merkezi olmayan finans kadar uzun süredir var. Aslında, Compound (COMP) gibi borçlanma ve borç verme protokolleri, 2020’nin ‘DeFi yazı’ patlamasının başlamasında önemli bir rol oynadı.

DeFi kredisi, kripto endüstrisinde büyük bir boşluğu dolduruyor çünkü bankalar, dijital varlık işlemleriyle ilgili anonimlik ve düzenleyici netliğin olmaması nedeniyle kısmen kripto borçlularından kaçındı. Bu finansman kaynağı eksikliği, kripto borçlularının nakit güvenliğini sağlamak için daha yüksek oranlar ödemeye istekli olduğu anlamına geliyor.

DeFi kredi platformları ayrıca, uzun kredi kontrolleri ve külfetli geleneksel teminat gereklilikleri kriterlerini atlayarak, borçluların kredileri güvence altına almak için dijital varlıklarını teminatlandırmasına olanak tanıyor. Sonuç olarak, borç alanlar finansmana daha kolay erişebilirken, borç verenler kredilerinden yeterli faiz elde edebiliyorlar.

Quinn Thompson, işvereni Maple Finance‘ın tam da bunu yaptığını söylüyor. Firma, havuzun likidite varlığından faiz kazanmak için kriptolarını çeşitlendirilmiş bir havuza yatıran yüzlerce borç verenden sermaye topluyor. Borçlular, USD Coin (USDC) cinsinden kredilerini almadan önce havuza özel bir yüklenim sürecinden geçiyorlar. Maple’daki borç verme havuzlarını yönetmek için onaylanmış olanlara atıfta bulunan ‘havuz delegeleri’, sigortalama, durum tespiti ve kredi analizinden sorumlu.

Şimdiye kadar, niceliksel trade mağazası Alameda Research, kripto tek boynuzlu at Amber Group ve risk sermayesi şirketi Framework Ventures, platformdaki 25 ila 30 kurumsal borçlu arasında yer alıyor. CoinShares ve Dragonfly Capital ise, platformdaki borç verenler arasında bulunuyor.

DeFi kredisi paydaşlara nasıl fayda sağlayabilir?

DeFi kredisi, yatırımcıların ‘borçlanma talebi’ tarafından yönlendirilen getiriler elde etmelerini sağlıyor. Fundstrat Global Advisors dijital varlık stratejisi ortağı Walter Teng Cuma günkü bir araştırma notunda, bunun verim çiftçiliğinden daha sürdürülebilir bir verim kaynağı olduğunu, çünkü ‘token enflasyonu yerine organik talepten türetildiğini’ söylüyor. Quinn Thompson, şu açıklamayı yapıyor:

Bu, Ethereum cüzdan adresi olan herkesin Alameda’dan veya kriptodaki diğer yüksek kaliteli borç alanların bazılarından elde edilen getirilere erişmesinin bir yolu ve geleneksel %1 ila %3 banka sermayesi kaynaklara erişimleri olmadığı için %8 ila %9 sermaye maliyeti oranları ödüyor.

Alameda Research gibi kripto traderları için, ödünç alınan fon, fonları borsalara park etmelerini sağlıyor. Böylece aralarında fon transferinde gecikme olmaksızın farklı yerler arasında kripto fiyatlarını tahkim edebiliyorlar. Maple Finance, yetersiz teminatlı kredilere izin verdiğinden, geleneksel teminat gereksinimlerini karşılamak için yeterli finansmana sahip olmayan kredi değerli kripto işletmelerinin faaliyetlerini finanse etmek için gereken kredileri güvence altına alabileceği anlamına geliyor. Thompson’a göre, emin olmak için, yalnızca titiz durum tespiti ve mali denetimlerden geçen işletmeler sermayeye erişebilir.

DeFi kredi kuruluşlarının artan oranda benimsenmesine rağmen, düzenleyici riskler kredi verme protokolleri için önemli bir engel olmaya devam ediyor. Şubat ayında, faiz getiren kripto hesapları da sunan BlockFi, hizmetlerini düzgün bir şekilde kaydetmediği iddiasıyla Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna yapılan suçlamaları çözmek için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Akredite kurumsal yatırımcılara odaklanarak, Maple Finance benzer riskleri azalttı, ancak SEC DeFi uygulamaları üzerindeki incelemesini hızlandırdı. Thompson uzun vadede yükselişini sürdürüyor. Blockchain’de daha fazla sermaye piyasası faaliyeti yapıldığından, firmanın geleneksel finans kredi yöneticileri, kripto-yerli getiri fonları ve Bitcoin madenciliği borç verme yetenekleri eklemesini bekliyor. Thompson, son olarak şunları söylüyor:

Önce daha kripto meraklısı işletmeleri hedefliyoruz. Sonunda, kripto için altyapı hazır olduğunda, her şey Blockchain üzerinde kolaylaştırılacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir