Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.216
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.216
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Başarılı Analist: İnanmasanız da Altın Bu Seviyelere Gidiyor!

Usta analist Clem Chambers, altını hayatta tutmak için %7’nin üzerinde bir ABD enflasyon baskısı ve Ukrayna krizinin gerekli olmasının, piyasaların ne kadar bozuk olduğunun bir işareti olduğunu söylüyor. “Bazı insanlar, durgun altın trade’ini, genç nesillerin değerli bir metal olarak altınla ilgilenmemelerinin bir sonucu olarak açıklamaya çalışıyor” diyen analist, görünüşe göre şakanın, altının “Boomer Bitcoin” olarak görülmesi olduğunu söylüyor. Clem Chambers’in analizlerini kendi anlatımıyla coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

“Ukrayna’daki kriz tırmanırsa, altın dikey olacak”

Altın hyp’lar, altın başka bir kaçırılan tekne haline gelmeden önce FOMO’ya (Fear of Missing Out) teşvik olarak “önce yavaş, sonra hepsi aynı anda” fikriyle karşı çıkıyor. Altın tekne yelken açarsa uzun bir yol kat edecek, çünkü temeller enflasyonun (şimdi herkes burada olduğunu kabul etmek zorunda) uzun bir süre ortadan kalkmayacağıdır.

Ukrayna’daki kriz tırmanırsa, altın dikey olacak. Bu dikeyin arkasında birçok faktör olacak, ancak en büyüğü, aşağı ve dışarı olmasa da toparlanmadan uzak olan küresel ekonomiye tekme olacak. Büyük bir Avrupa krizinden kaynaklanan yer değiştirme, halihazırda fırınlanmış olanın üzerine çift doz enflasyonu artırmak için başka bir mali inkontinans (genişleme) dozuyla enflasyona neden olacak şekilde arz tarafında daha fazla bozulma yaratacaktır.

Analiste göre asıl soru şu: Altını ne durdurabilir?

Son bir ya da iki yıldaki enflasyon tarihine baktığınızda, temel neden genellikle savaştır. Ülkeler katliam nedeniyle bankayı kırdığında (para basılmasını kastediyor), sonuç para biriminin değer kaybetmesidir. Bir zamanlar güçlü İngilizler bile Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra madeni paraların gümüş içeriğini yarıya indirmek zorunda kaldı ve 1947’de iflas etmiş bir devletin savaş sonrası iflastan kendini kurtarmak için para basmak zorunda kalması gerektiğinde gümüşün tamamen kaybolması şaşırtıcı değil.

Birçok altın boğanın altının neden 3.000 dolara gitmediği konusunda kafası karışmış durumdayken, asıl soru şu ki, onu ne durdurabilir? Federal Rezerv’in sıkılaşması fiyatlanmış olmalı. Bu nedenle geriye kalan tek şey Avrupa ihtilafının açık soruları ve enflasyonun ne kadar süreceği konusunda açık sorular. İkinci cevap, enflasyonun uzun bir süre daha sıcak olacağıdır. Zamana inanıyorum. Peki projeksiyon nasıl olmalı?

Altın fiyatının nereye gidebileceğinin projeksiyonu

Büyük bir Avrupa çatışması açısından düşünmek hoş değil, ancak bir çatışma tırmanırsa altın dahil her şey üzerindeki etkisi muazzam olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir