Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.743
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.743
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Barclays, Apple’ın kazanç beklentilerinin altında kalacağını düşünüyor

Yazar – Senad Karaahmetovic

Barclays analistleri, Apple (NASDAQ:AAPL) hisseleri için “eşit ağırlık” notunu ve hisse başına 144 dolar fiyat hedefini yineledi.

Analistler, Tayvan Kasım ayı tedarikçi gelirlerinin Foxconn (TW:2354) ve Pegatron ‘un (TW:4938) zayıflığı öncülüğünde sezonun %19 altında gelmesinin ardından Apple’a temkinli yaklaşmaya devam ediyor. Bu gösterge, tahmini %75 ile %10 arasında değişen oranlarda Apple’la ilişkili olan Tayvan merkezli 14 tedarikçiyi takip ediyor.

“1) Foxconn’un Zhengzhou fabrikasında COVID-19 kaynaklı aksaklık ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle yaşanan üretim sorunları; 2) Eylül ayında güçlü bir ön üretimin gerçekleşmiş olması ve bunun da cari dördüncü çeyrekteki üretimin mevsimsel seviyenin altında gerçekleşmesine neden olması ile Kasım ayının mevsimsel seviyenin altında gerçekleşmesi çok şaşırtıcı değil. Foxconn ayrıca geçen ayki kazançları için zayıf bir dördüncü çeyrek kılavuzu sundu ve akıllı telefon gelirinin yıllık bazda düşmesini bekliyordu.”

Sonuç olarak analistler, Aralık çeyreği için iPhone gelirlerinde yıldan yıla orta ila tek haneli düşüşler tahmin ediyor.

“Temel senaryo artık, Foxconn’dan daha önce beklendiği kadar faydalanılamaması nedeniyle Aralık çeyreği için 15-20 milyon birimlik eksiklik yaşanması yönünde. Çin’den gelen zayıf son satış verileri özellikle de iPhone 14 ve 14 Plus talebindeki zayıflık, yakın vadede olumsuz önyargımızı destekliyor.”

Apple hisse senedi Cuma günü 142,16 dolardan kapandıktan sonra Pazartesi günü açılış öncesinde yaklaşık %0,5 artış gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir