Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.500
% 0.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.500
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bank of America, kripto paralara yatırım yapmak için en iyi zamanı açıkladı

Bank of America tarafından yakında zamanda yapılan bir ankete göre kripto para piyasası zor bir eşikte olabilir.

Bazı hedge fon yöneticilerinin katıldığı anket, 2023’ün ilk aylarında güçlü bir hisse senedi rallisinin başlama ihtimalini ortaya koyuyor. Bu nedenle bahsedilen zaman dilimi, yeniden kripto varlıklara yatırım yapmak için en iyi dönem olarak değerlendirildi. Bloomberg’in belirttiği üzere anket, borsanın “tam teslimiyet” elde ettiğine inanıyor. Sektördeki diğer stratejistlere göre kripto para piyasası 2023’ün ilk aylarında dip seviyesine ulaşacak.

Kripto para piyasası neyle mücadele ediyor?

Kripto para piyasası ve borsa güçlü bir korelasyon içerisinde hareket ediyor. Bir varlığın daha geniş pazarda ne kadar güçlü korelasyon gösterdiğinin ölçüsüne beta denir. Coinbase (NASDAQ:COIN) Research’ün belirttiği üzere kripto para piyasasının betası 2’dir. Bu durum karşısında pazarda iki kat daha fazla hareketlilik yaşanıyor. Bu sebeple de teknoloji hisseleri ve teknoloji odaklı Nasdaq 100 ile korelasyon içerisinde hareket ediyor.

Piyasaların korelasyon içerisinde hareket etmesi nedeniyle, kripto para piyasası büyük bir satış baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Fed‘in faiz artırımları piyasalarda düşüşe neden oluyor. Öyle ki Fed, geçtiğimiz dört faiz artırımını da 75 baz puan şeklinde yaptı. Bu durum karşısında da piyasalar aşağı yönde hareket etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde TÜFE ve ÜFE verilerinin beklenenden yüksek gelmesiyle yeni bir faiz artışı yapılması bekleniyor.

Bu makale ilk olarak Paranfil üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir