Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.731
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.731
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bank of America, Fed için dijital para çıkarmanın kaçınılmaz olduğu görüşünde

Bank of America raporunda Amerika Birleşik Devletleri’nin 2025 ve 2030 yılları arasında kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimini (CBDC) çıkarma olasılığından bahsedildi.

CBDC’leri “elektronik para birimlerinin kaçınılmaz bir evrimi” olarak tanımlayan Bank of America stratejistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss, Merkez Bankası Dijital Para Biriminin ABD Federal Rezervi’nin bir sorumluluğu olacağını kaydetti.

CBDC’nin faydaları, olumsuz yönlerinden fazla

Bloomberg tarafından Pazartesi günü bildirilen bir notta stratejistler, CBDC’nin faydaları arasında doların değerini korumak, finansal katılımı artırmak ve sınır ötesi ödemeleri iyileştirmek bulunduğunu belirtti.

Rapor ayrıca ticari banka mevduatlarının CBDC’lere dönüştürülmesiyle finansal sistemdeki artan likidite riski ve mevduat kaydırma yoluyla finansal piyasa yapısının değişmesi de dahil olmak üzere bazı potansiyel risklerin altını çizdi.

Ancak Bank of America’ya göre, bu riskler CBDC’nin tasarımına bağlı olarak hafifletilebilir.

Bank of America, dijital paranın çıkarılmasından önce, mahremiyet korumalı, aracılı ve kimlik doğrulamalı bir CBDC geliştirmek için belirli faktörlerin dikkate alınmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Bu arada banka, özel kripto para birimlerinin, özellikle de stabilcoinlerin kullanımının artacağını kaydetti. Rapora göre, sınır ötesi havaleler için bir ödeme şekli olarak kullanılan sabit paralar arttı.

Raporda şunlar yazıyor:

Kripto para birimlerine artan ilginin ardından, Federal Rezerv geçen hafta 35 sayfalık bir rapor yayımlamıştı.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir