Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.578
% 2.30
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.578
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Balinalar Toplu Bitcoin Satışı Yapıyor: Bu Seviyelere Dikkat!

Bitcoin geçen hafta yaklaşık %11 düştü. Veriler, balinalar satmak için acele ederken spekülatörlerin ilgisinde bir artış olduğunu gösteriyor. Analistlere göre BTC’nin 30.000 dolara düşmemesi için 39.400 doların üzerinde kalması gerekiyor.

“Lider kripto Bitcoin hayati destekte”

Birkaç büyük balina ağdan ayrılırken ve traderlar long pozisyonlar biriktirmeye devam ederken Bitcoin sorun yaratıyor. Analistlere göre yine de, lider kriptonun gelecekteki fiyat hareketi, önemli desteğin üzerinde kalma yeteneğine bağlı.

Bununla birlikte analistler, Bitcoin, önemli bir noktaya ulaştıktan sonra daha fazla kayıpla karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere lider kripto para, geçtiğimiz hafta 4.000 puandan fazla kaybederek fiyatının yaklaşık %11 düştüğünü gördü. Analistler, düşüşün, BTC’yi zamanla zayıflayan kritik bir destek alanına ittiğini kaydediyor.

“Fiyat geçmişine göre Bitcoin 50 bin dolara yükselebilir”

Binance Vadeli İşlemlerinde, BTC-USDT Long/Short Oranı yükselmeye devam ediyor ve 13 Nisan’da 3,03 oranına ulaştı. Dünyanın en büyük kripto türevleri borsasındaki tüm hesapların işlem hacmine göre yaklaşık %75,2’si Bitcoin’de net-long.

Kaynak: Binance

Öte yandan, traderlar Bitcoin’in gelecekteki fiyat hareketi konusunda umutlu olmaya devam ediyor. Analistlere göre Bitcoin (BTC), Ocak ortasında günlük grafikte oluşan paralel bir kanalın alt sınırında kaldığı için traderlar arasında iyimserlik yüksek.

Fiyat geçmişi, Bitcoin bu destek seviyesine her ulaştığında, kanalın orta veya üst trend çizgisine bir toparlanma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Analistler, benzer bir fiyat hareketinde, lider kripto para biriminin 45.000 dolara, hatta 50.000 dolara yükselebileceğini tahmin ediyor.

Kaynak: TradingView

“BTC bu seviyenin altına dalarsa tasfiye şelalesi yaratabilir”

Bununla birlikte analistler, traderlar arasında artan güven olumsuz bir işaret olarak da kabul edilebileceğini hatırlatıyor. Daha da önemlisi, long pozisyonlar birikmeye devam ettikçe, uzun bir sıkışma için koşullar yaratacağını belirtiyorlar.

Böyle karamsar bir bakış açısı, balinaların davranışlarına bakıldığında daha da doğrulanıyor. On-chain veriler, ağdaki 10.000 BTC’den fazla tutan adreslerin sayısının son dört gün içinde %4,60’tan fazla azaldığını gösteriyor.

Buna ilaveten en az dört büyük balina, bu kısa süre içinde token’lerini sattı veya yeniden dağıttı. Aşağı yönlü baskıdaki artış ilk bakışta önemsiz gibi görünse de, bu adreslerin her biri 400 milyon dolardan fazla Bitcoin’den kurtuldu.

Kaynak: Glassnode

Bu nedenle analistler, kanalın 39.400 dolar olan alt sınırına çok dikkat etmek gerektiğini vurguluyor. Analistler, bu hayati talep seviyesinin altına yakın belirleyici bir günlük mumun, Bitcoin’i daha da aşağı gönderen bir tasfiye şelalesi yaratabileceğini belirtiyorlar. Analistlere göre eğer bu gerçekleşirse BTC daha sonra yaklaşık 35.000 dolar, hatta 30.000 dolar seviyesinde destek bulmaya çalışacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir