Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.991
% 6.08
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.991
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Balinadan Korkutan Açıklama: Tüm Bitcoin Zulamı Satacağım!

Bir rapora göre, Bitcoin (BTC)’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright, yakın tarihli bir röportajda, devasa kripto para zulasını gerçekten bir noktada satmayı planladığını söyledi. İşte detaylar…

Wright, “hiçbir faydası olmadığı için” Bitcoin satmak istiyor

Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu söyleyen Craig Wright, yaklaşık 1.1 milyon Bitcoin arzına sahip olduğunu iddia ediyor. Bu da, çoğunu satarsa ​​piyasayı çökerteceği korkusuna yol açtı. Bu korkular aslında Wright’ın Mayıs 2020’de Bitcoin’ini satmayı planladığını söylediği bir gönderiye tepkiydi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere o sırada, BTC için “değerin önemli ölçüde düşmesi bekleniyor ve 10x kaldıraçlı açığa satma (short pozisyon) ile eşleşecek,” ifadelerini kullanmıştı.

Bu, birçok kişi tarafından bir tehdit olarak yorumlandı, özellikle de Bitcoin ağına yüzde 51 saldırısı başlatmayı planladığını söylediği için. Yüzde 51 saldırısı, tek bir kişi veya grubun ağın kontrolünü ele geçirerek işlemleri engellemesine veya tersine çevirmesine izin verildiği anlamına geliyor. Ama bunların hiçbiri olmadı. Ancak Wright, yakın tarihli bir röportajda, “faydası olmadığı” için Bitcoin’ini satmak istediğini açıkladı.

Wright: “BTCyalnızca ölçeklenebilir”

Yukarıdakilere ek olarak BTC’nin asla gelişmeyeceğini, yalnızca ölçeklenebileceğini söyledi. Bununla birlikte, aynı anda Bitcoin Satoshi Vision (BSV) üzerindeki çalışmasının tanıtımını yaptı ve BSV için “bunun değeri var, bu daha güvenli, daha hızlı, Amazon’un yaptığı her şeyi halledebilir ve daha iyi” dedi. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, geçmişte Wright’ı Bitcoin’in kurucusu olduğu konusunda yalan söylemekle suçladı. Buterin, Wright’ı ABD Eski Başkanı Donald Trump ile karşılaştırdı.

Bu sırada, son birkaç günde, Bitcoin’in çoğu kriptoyu sarsarken yukarı doğru bir ralliyi ateşlediği görüldü. Dünyanın en popüler kripto varlığı 3 Mart’tan bu yana daha yüksek bir seviyeye ulaştı ve yazı yazılırken son 7 gün içinde yüzde 1.5’lik bir düşüşü temsil eden 46.153 dolardan işlem görüyordu. Aylık bazda yükseliş yaşasa da, geçtiğimiz hafta boyunca 47.884 dolarlık seviyeleri gördüğünü belirtmekte fayda var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir