Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.289
% 2.52
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.289
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bakkt Açıkladı: Yatırımcılar Dogecoin ve Bu Altcoin’leri Seviyor!

Bitcoin’in piyasaya sürülmesiyle kripto para dalgasını başlatan bir white paper’ın yayınlanmasından bu yana 13 yıl içinde, kripto piyasası değeri, bu tür 13.506’dan fazla para birimi ile 2.23 trilyon doların üzerine çıktı. ABD, Çin, Hindistan ve Avrupa ülkeleri farklı tutumlar ele alarak bir nokta kripto para birimlerini meşrulaştırdı. Bu yazıda, yakın tarihli bir ankette kripto yatırımcılarının en sevdiği coin/token’leri ortaya çıkaran bir ankete göz atalım. Rapora göre Dogecoin ve Ethereum neredeyse tüm yatırımcılar tarafından biliniyor…

Kripto yatırımcıları Dogecoin ve bu coin/token’leri çok seviyor

ABD merkezli teknoloji platformu Bakkt tarafından yürütülen yakın tarihli bir ankete göre, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), ABD’li kripto yatırımcıları arasında en popüler kripto paralar. 2 Mart’ta yayınlanan araştırma odaklı ankette, erkeklerin daha fazla kripto yatırımı yapmasına rağmen kadınların %82’sinin yeniden satın alma olasılığının daha yüksek olduğu sonucu ortaya çıkıyor. En sevilen kripto para birimleri ise başta BTC ve ETH olmak üzere şu altcoin’lerden oluşuyor:

“Kadınlar ve Kripto” araştırmasında yer alan 504 kripto yatırımcı arasında en büyük kriptolar, kripto paranın ana dayanak noktası Bitcoin ve Ethereum, ardından meme para birimi Dogecoin (DOGE) geliyor. Bitcoin ve Ethereum, araştırmada hem erkekler hem de kadınlar için en iyi madeni para yatırımlarıydı, sıralamayı Dogecoin ve bir dizi başka para birimi izledi.

Şubat ayında gerçekleştirilen ve kripto yatırımcısı olan veya olmayan 1.012 müşteriyle yapılan ankette, kadınların tutumlarının ve kripto anlayışının erkeklerden nasıl farklılaştığı incelendi. Katılımcıların çoğunluğu kriptoları erkeklerle güçlü bir şekilde ilişkilendiriyor, ancak henüz kripto paralara yatırım yapmamış olan kadınlar, kripto benimsemelerinin önündeki en önemli engellerin nasıl başlayacağına dair bilgi eksikliği, kripto yararını anlama eksikliği olduğunu iddia ediyor.

Anket ayrıca çoğu kripto yatırımcısının ilk kripto para yatırımını nasıl yaptığını da ortaya çıkarıyor. Bakkt’ın Sadakat ve Ödüller Baş Ürün Sorumlusu Nancy Gordon konuya yönelik şunları söylüyor:

Hediye yoluyla kripto satın almak, kripto için sadakat puanları kullanmak ve sadakat programları aracılığıyla kripto kazanmak için geleneksel yöntemlerden daha iyi performans gösteren ve cinsiyet veya ekonomik düzeyden bağımsız olarak daha fazla katılım ve erişilebilirlik sağlayan yeni yollar için büyük bir talep bulduk.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir