Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.118
% 3.37
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.118
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Avustralya’nın en büyük bankasından Bitcoin hamlesi

Investing.com – Kripto para birimleri dünya genelinde kabul görmeye devam ediyor. Kripto paraların geleneksel finansa entegre olması ise piyasanın akıbeti adına etkili adımlar olarak öne çıkmakta. Son olarak Avustralya’nın en büyük bankası olarak bilinen Commonwealth Bank of Australia (CBA), müşterilerine Bitcoin hizmetleri sunmaya başlayacaklarını duyurdu.

CommBank adıyla bilinen banka, kullanıcılarına kripto para alım-satım ve tutma işlemleri için hizmetler sağlayacağını ilan etti.

Bankanın resmi sitesinde yer alan duyuruya göre CBA, son zamanlarda yürüttüğü araştırmalar neticesinde çok sayıda müşterisinin kripto varlıkları bir yatırım sınıfı olarak kullanabilmek istediğini ve hâlihazırda ticaretini yaptığını belirtti.

Bankanın CEO’su Matt Comyn, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ekim ayında Avustralya Senato Komitesi, bir dizi kripto para düzenlemesi getirilmesini tavsiye etmişti. Sektörün gelişimine yardımcı olmak isteyen Komite, vergi indirimleri gibi kolaylaştırıcı hamleler yapmak adına istekli olduklarının altını çizdi. Komitenin başındaki Senatör Andrew Bragg ise kapsamlı bir düzenleyici çerçeve oluşturmaları halinde aracıları ortadan kaldırarak Avustralyalı yatırımcılara daha özgür bir alan tanıyabileceklerini söyledi.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir