Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.623
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.623
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Avustralya’dan Kripto Para Haritası

Avustralya Hükümeti, kripto varlıkların özelliklerinden yararlanarak dünyada ilki temsil edecek bir yol haritası üzerinde çalışıyor.

Avustralya Hükümeti kripto varlıkları hakkındaki regülasyonlarda ciddi adımlar atıyor. Bu adımlardan birisi de kripto varlıkların sunduklarından yararlanmaya çalışacakları bir token haritası.

Avustralya Kripto Para Haritalamada İlk Olmaya Hazırlanıyor

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese‘in hükümeti bu yıl Avustralya’da hangi kripto paralar çok yaygın ve hangilerine regülasyon getirilmesi gerektiği konusunu öncelik yapacak. Hazinedar Jim Chalmers, konunun ayrıntılarının çok yakında duyurulacağını söyledi.

Chalmers, hükümetin ilk önce Avustralya’nın düzenleyici ve lisanslamadaki boşluklara bakacağını, ayrıca organizasyon yapılarını gözden geçireceğini ve kripto varlıklarının üçüncü taraf koruyucuları için saklama yükümlülüklerini inceleyeceğini söyledi. Ayrıca hükümet, yatırımcıları koruyacak farklı konular üzerine de çalışmalar yürütecek.

Chalmers konu hakkında şunları söyledi:

“Kripto varlıklarının giderek yaygınlaştığından kripto ile ilgilenen kullanıcıların yeterince bilgilendirildiğinden ve korunduğundan emin olmamız gerekiyor”

Avustralya parlamento komitesi tarafından Ekim 2021’de kripto para birimi endüstrisine ilişkin bir raporda, dijital para birimlerinin düzenlenmesindeki ana sorunlardan birinin ulusal ve uluslararası düzenleyiciler tarafından standart tanımların ve sınıflandırmaların eksikliği olduğu söylenmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir