Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.593
% 0.84
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.593
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Avustralya Merkez Bankası faizi arttırdı

Avustralya Merkez Bankası (RBA) beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 1,35’ten yüzde 1,85’e yükseltti.

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe Salı günü Sidney’de Ağustos ayı politika toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün faiz oranlarındaki artış, Avustralya’daki parasal koşulların normalleşmesinde bir sonraki adımdır. Son aylarda faiz oranlarındaki artış, enflasyonu hedefe geri getirmek ve Avustralya ekonomisinde daha sürdürülebilir bir talep ve arz dengesi yaratmak için gerekliydi.”

Lowe, “Kurul, önümüzdeki aylarda parasal koşulları normalleştirme sürecinde daha fazla adım atmayı bekliyor, ancak önceden belirlenmiş bir yolda değil. Gelecekteki faiz oranı artışlarının boyutu ve zamanlaması, gelen veriler ve Kurul’un enflasyon ve işgücü piyasası görünümüne ilişkin değerlendirmesi tarafından yönlendirilecektir. Kurul, Avustralya’daki enflasyonun zaman içinde hedefe dönmesini sağlamak için gerekli olanı yapmaya kararlıdır” diye ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir