Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.932
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.932
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Avrupalı dijital banka N26, kripto ticaretine başlıyor

N26

Almanya merkezli dijital banka N26, bugün kripto para sektörüne giriş yaptığını açıkladı. N26, Avrupa’nın en büyük kripto para borsası Bitpanda’nın desteğiyle kripto para ticareti hizmeti sunacak.

Merkezi Berlin’de bulunan dijital banka, ilk aşamada Avusturyalı müşterilerine hizmeti sunacak olup Bitcoin ve Ethereum da dahil olmak üzere platform üzerinden 100 kripto varlığın ticarete izin verilecek. 2023’ün ilk çeyreğine kadar ise hizmetin tüm Avrupa’ya yayılması bekleniyor. Bunun yanında N26, önümüzdeki aydan itibaren kripto para hizmetini 200’e yakın kripto varlığa çıkarmayı planlıyor.

Diğer yandan N26’nın rakipleri Revolut ve Vivid Money, daha önce kripto para ticareti sunan şirketler olmuştu. Son günlerde kripto ticaretine yönelen geleneksel finans kuruluşlarının sayısı artmaya başladı. Dün Brezilya’nın en büyük dijital bankası Nubank, kendi yerel kripto parasını çıkaracağını duyurarak kripto alanındaki iddiasını bir sonraki seviyeye taşıdı. Nubank, Ethereum tabanlı olarak geliştireceği kripto parası için Polygon altyapısını kullanmaya karar verdi.

Mastercard, daha çok finans şirketini kripto ticaretiyle buluşturabilir 

Ayrıca Mastercard, hafta başında finans kuruluşlarının kripto para ticareti ve saklama hizmetleri için gerekli aracılık hizmetini sunacak bir programa başlayacağını duyurması, endüstride geniş yankı buldu.

N26 tarafından yapılan duyuruda kripto paraların 2022 yılında önemli oranda değer kaybetmesine rağmen müşterilerinin kripto ticaretine olan yoğun ilgisinin azalmadığından bahsedildi.

Küresel çapta da varlık yönetim şirketleri kripto para hizmetlerini genişletmeye devam ediyor. Bugün en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Fidelity, ay sonunda kurumsal müşterileri için Ethereum ticareti ve saklama hizmetini duyurdu. Ayrıca dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, Ağustos ayında Bitcoin’e direkt yatırım için ilk ürününü piyasa sürdü.

Bu son hamleler, daha önce yüksek volatiliteye sahip ve güvenlik açıklarından dolayı çok sayıda siber saldırıya maruz kalan kripto sektöründen uzak duran geleneksel finans şirketlerinin artık piyasaya daha sıcak baktığını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir