Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.352
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.352
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Avrupa’dan kripto paralarla ilgili kritik onay ve diğer öne çıkan gelişmeler

Avrupa Konseyi, AB’nin kapsamlı kripto düzenlemesi olan MiCA için onay verdi. Son 24 saatteki SHIB ve DOGE transferleri dikkat çekici boyutlara ulaştı, Binance’te listelenen GMX %40 yükseldi, Fidelity, 5 milyon dolarlık Ethereum fonunu piyasaya sundu, Coinbase (COIN), Avustralya’daki kurumsal şirketlere yöneliyor.

Avrupa Konseyi kapsamlı kripto düzenlemesi MiCA için onay verdi

Avrupa Konseyi, bugün Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) taslağını oy çokluğuyla kabul ederek önemli bir adım attı.

MiCA, kripto para ihracını kurumsal düzenleme kapsamına almak ve kripto varlık sağlayıcıları için oluşturulan ilk yasa taslağı olma özelliği taşıyor. Taslağın yasalaşma yolunda bir sonraki aşama, 10 Ekim’deki Avrupa Parlamentosu Ekonomik İşler Komitesinde oylanması olacak.

Komite onay verirse taslak metin, AB’nin 20’den fazla resmi diline çevrilecek ve kesin onay için AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanacak. Ancak süreç burada bitmiyor. Kesin onay sonrası kripto faaliyetinde bulunan kişi ve kurumlara yeni yasalara uyum için 12 – 18 aylık bir süre verilecek. Tüm onaylar ertelenmeden gerçekleşirse MiCA’nın en erken 2024 yılının ilk çeyreğinde yürürülüğe girmesi bekleniyor.

Son 24 saatte 1 trilyon SHIB’in Coinbase borsasına taşınması endişe yarattı

Whale Alert, son 24 saatte yüksek miktarlı SHIB ve DOGE transferinin gerçekleştiğini raporladı.

Blockchain verilerine göre anonim cüzdanlardan 1,06 trilyon SHIB ve 450 milyon DOGE hareket etti. SHIB tokenlerinin Coinbase borsasına ait cüzdanlara aktarıldığını görülürken kripto varlıkların satış amaçlı transfer edildiği iddia edildi. DOGE’nin önemli bir kısmı ise anonim cüzdanlar arasında transfer edildi.

Bunun yanında Elon Musk’ın Twitter teklifini yenilemesinden sonra DOGE fiyatı, %10’u bulan hızlı bir yükseliş gördü. SHIB ise son 24 saatte %5’i aşan değer artışı gördü. Yüksek miktarlı transferlerin bu yükselişle sonrası gelmesi dikkat çekerken her iki kripto para da bugün %2 bandında gerileme görüyor.

Binance listelemesi sonrası GMX fiyatı %40 arttı

Merkezsiz borsa (DEX) GMX’in yerel tokeni, bugün Binance’te listelenme haberi sonrası %40’ı bulan değer artışıyla 60,45 dolara kadar yükselerek kripto gündemindeki yerini aldı. Bu hızlı yükselişin ardından %20’nin üzerinde gerileyen kripto para 50 dolar seviyelerine çekildi.

GMX, kullanıcıların düşük ücretlerle spot ve vadeli işlemlerde işlem yapmalarını sağlayan bir DEX olarak Arbitrum ve Avalanche ağlarında faaliyet gösteriyor. 30X’e kadar kaldıraçlı işlemler yapmaya olanak sağlayan DEX, varlık fiyatları için Chainlink’i kullanıyor.

Fidelity, 5 milyon dolarlık Ethereum Endeks Fonu’nu duyurdu

Fidelity, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yaptığı açıklamada, kripto ile ilgili yeni bir Ethereum Endeks Fonu kurulduğunu duyurdu. Yatırım devi, fon için ilk satışını 26 Eylül 2022’de gerçekleştirdi, ancak açıklama dün yapılırken fonun başlangıçta 5 milyon dolarlık bir yatırıma sahip olduğu görüldü.

Fidelity’nin endeks fonunun Grayscale ve Bitwise gibi yatırım şirketlerinin sunduğu diğer Ethereum endeks fonlarıyla rekabet etmesi bekleniyor.

Coinbase, Avustralya’daki kurumsal müşterileri hedefliyor

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, zorlu piyasa koşullarına rağmen büyüme odaklı yaklaşımını sürdürerek hizmetlerini Avustralya’ya doğru genişletme kararı aldı.

Kripto borsası, Avustralya’da bir merkez kurma planını paylaşırken kullanıcıların kripto ticareti yanında Coinbase’in yeni PayID özelliklerini kullanmasına olanak tanınacağını söyledi. Coinbase’in gelecek planları hakkında konuşan şirketin Uluslararası ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Nana Murugesan, borsanın önümüzdeki aylarda kurumlara odaklanmayı planladığını söyledi.

Coinbase, ayrıca Avustralya’da genişlemesini devam ettirmek adına ülke genelinde Web 3 fırsatlarını değerlendirmek için RMIT Üniversitesi’nin Blockchain İnovasyon Merkezi ile iş birliği yapmayı planlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir