Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.971
% 6.10
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.971
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Avrupa’da gaz fiyatları, AB Komisyonunun “dinamik” fiyat tavanı planı üzerine düştü

Avrupa’da doğal gaz fiyatları, Brüksel’de yaklaşan kış öncesinde fiyatların düşürülmesine yönelik yeni bir plana ilişkin haberlerin etkisiyle Pazartesi günü son üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Kuzeybatı Avrupa için bir gösterge niteliği taşıyan ön-ay TTF sözleşmesi, AB Komisyonu tarafından hazırlanan yeni “dinamik fiyat tavanı” planına karşılık %7,7 düşerek megavat saati 142 euro’ya indi.

Plan; Rusya’dan gaz gelmemesi durumunda fiyatları sürdürülebilir seviyelerde tutmak için ortak bir strateji üzerinde anlaşamayan çeşitli üye ülkeler arasındaki farklılıkları gidermek adına Komisyon tarafından yapılan son girişim. Normalde Avrupa’nın en büyük gaz tedarikçisi olan Rusya, AB’ye Ukrayna’ya verdiği desteği kesmesi için baskı yapmak amacıyla (şimdiye kadar başarısız olan girişimler) sevkiyatları azalttı.

Bloomberg’e göre Komisyonun yeni teklif taslağı; Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen’in, geçen ay gerçeklikten uzaklaştığını söylediği TTF sözleşmesindeki gün içi fiyat hareketlerine geçici bir sınır getirecek. Zirveyi gördüğü Mart ayında TTF, 345 euro’ya kadar yükselmişti.

Ağustos ayındaki ikinci fiyat artışının yarısından daha az olan bugünkü seviyelerde bile doğal gaz fiyatı, son on yılın çoğunda işlem gördüğü seviyenin yaklaşık 10 katı kadar artmış durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir