Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.815
% 2.44
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.815
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Avrupa Birliği kurumları bu hafta kripto para düzenlemelerini gündemine alacak

Investing.com – Avrupa Birliği’nin 3 ana kurumu Konsey, Parlamento ve Komisyon üyelerinin yarın bir araya gelerek kripto düzenlemeleriyle ilgili iki önemli konuyu ele almaları bekleniyor.

Avrupa Birliği yetkilileri, bölgedeki kripto pazarları için önemli etkileri olması beklenen Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) ve Fon Transferi Düzenleme tasarısının görüşmeye devam edecekler.

Bir süredir üzerinde görüşülen düzenlemeler, Avrupa Birliği sınırları içerisinde kripto ticareti için yasal bir çerçeve oluşturmak ve endüstrideki yasa dışı faaliyetler ile kara parayı aklamayı önleme amacı taşıyor. MiCA düzenlemelerinde net bir çerçeve oluşturulduktan sonra Avrupa Birliği Parlamentosunda oylama aşamasına geçilecek.

NFT’lerin düzenleme kapsamına alınıp alınmayacağı görüşülecek

MiCA düzenlemeleriyle ilgili henüz mutabık kalınamayan iki madde bulunuyor. Bunlarda ilki NFT’lerin düzenleme çerçevesine alınıp alınmayacağı konusu. Diğer konu ise Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının harici cüzdanlar için kimlik doğrulaması yapmasının gerekli olup olmamasıyla ilgili.

Diğer yandan kara para aklamayı önleme düzenlemelerine göre Avrupa Birliği yetkilileri kripto ticaret platformlarının müşterilerin transferlerini alt limit olmaksızın düzenli şekilde raporlaması konusunda hemfikir.

Düzenleme çerçevesinde bulunan diğer önemli bir konu ise sabit kripto varlıklar ve kripto para ihraççılarıyla ilgili. Yasa taslağında belirtildiği üzere sabit kripto para ihraççıları, bu işlemleri için Avrupa Birliği’nden lisans alması gerecek. Böylece denetim altına alınacak olan kripto para ihraç eden şirketler, işlemleriyle ilgili olası yaptırımları da kabul etmiş olacak.

MiCA düzenlemelerinde henüz DeFi sektörü yer almıyor

Bunun yanında daha önce gündeme gelen, yüksek miktarda enerji kullanan iş ispatı modelini kullanan Bitcoin gibi kripto paraların yasaklanması, düzenleme kapsamından çıkarılmış durumda. Ayrıca kişiler arası fon transferleri ve DeFi uygulamaları da MiCA kapsamına alınmadı. Ancak DeFi alanını yakında takip eden AB komisyonunun bu sektör ile ilgili farklı bir çalışma başlatabileceği söylentiler arasında.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, geçen ay yaptığı açıklamada MiCA’nın ilk versiyonunun DeFi sektörünü kapsamamasına atıfta bulunarak ikinci versiyonun mutlaka DeFi sektörünü kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiği görüşünü sunmuştu. Diğer yandan Avrupa Birliği’nin yakın zamanda yürürlüğe alması beklenen MiCA düzenlemeleri, birçok kripto sektör katılımcı tarafından eleştirilmeye devam ediyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir