Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.966
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.966
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Avalanche Nedir? AVAX Coin Ne İşe Yarar?

Avalanche (AVAX), Ethereum’a rakip olan bir kripto para birimi ve blok zinciri platformudur. Bu makalede Coinmuhendisi.com olarak “Avalanche nedir?” sorusuna yanıt vereceğiz. Ek olarak proje hakkında merak edilen diğer konulara değineceğiz.

Avalanche nedir? Ne işe yarar?

Avalanche (AVAX), Ethereum’a rakip olan bir kripto para birimi ve blok zinciri platformudur. AVAX, Ethereum gibi çeşitli blok zinciri projelerini desteklemek için akıllı sözleşmeler kullanan Avalanche blok zincirinin yerel tokenidir. Avalanche blok zinciri, neredeyse anında işlem kesinliği sağlayabilmekte. AVAX, işlem işlem ücretlerini ödemek ve Avalanche ağını güvence altına almak için kullanılmakta. Avalanche ağındaki blok zincirler arasında temel bir hesap birimi görevi görür. Ek olarak Avalanche blok zincirinin saniyede 4.500 işlem gerçekleştirebileceği bildirmekte. 2020 yılında piyasaya sürülen Avalanche, hızlı, çok yönlü, güvenli, uygun fiyatlı ve erişilebilir olmayı hedeflemekte. Avalanche açık kaynaklı bir projedir. Yani herkes platformun kodunu görüntüleyebilmekte ve katkıda bulunabilmekte.

AVAX coin nedir?

AVAX coin Avalanche’in yerel tokenidir. Ayrıca token, Avalanche blok zincirini güvence altına almak ve ağ genelinde işlem ücretlerini ödemek için kullanılmakta. İşlem ücretleri ve AVAX coin yaratma oranı bir yönetişim modeli kullanılarak belirlenir.

Avalanche nasıl çalışır?

Avalanche‘ın birincil ağı, farklı görevleri yerine getiren üç yerleşik blok zincirini destekler. İşte blok zincirlerin her biri ve nasıl çalıştıkları:

Borsa Zinciri (X-Chain): Kripto tokenleri gibi dijital varlıkların oluşturulması ve ticareti için merkeziyetsiz bir platform. Ek olarak X-Chain’deki işlem ücretleri AVAX kullanılarak ödenir.

Platform Zinciri (P-Chain): Avalanche’ın doğrulayıcılarını koordine eden meta veri platformu. Ayrıca, geliştiricilerin kendi blok zincirlerini oluşturmalarına olanak tanıyan yeni alt ağların oluşturulmasını izler ve sağlar.

Sözleşme Zinciri (C-Chain): Akıllı sözleşmelerin oluşturulmasına izin veren blok zinciri. Avalanche tarafından desteklenen Ethereum Sanal Makinesini kullanır.

İşlemler, Avalanche konsensüs protokolü ve bir hisse kanıtı sistemi kullanılarak doğrulanır. Ek olarak bu protokol, bir fikir birliğine varmak için tekrarlanan alt örneklemeli oylama kullanır. Ayrıca doğrulayıcı bir işlemi işlerken, küçük, rastgele bir doğrulayıcı alt kümesini araştırır. Bu doğrulayıcıların her biri, işlemi kabul etme veya reddetme önerisiyle yanıt verir. Ayrıca işlem, yeterli sayıda doğrulayıcı aynı şekilde yanıt verene kadar devam eder. Çoğu zaman olduğu gibi, herhangi bir çakışma yoksa, tüm doğrulama süreci çok hızlı bir şekilde gerçekleşebilir. Uyuşmazlık varsa, çelişmeyen işlemler kabul edilene ve çelişen işlemler reddedilene kadar oylama işlemi devam eder.

Avalanche nedir? AVAX coin nasıl alınır?

Avalanche şu anda çok sayıda kripto para borsasında işlem görmektedir. Ayrıca projeye yatırım yapmak isteyen kişiler, projenin işlem gördüğü borsalardan birinde hesap açmalıdır. Avalanche’ün işlem gördüğü borsalar şu şekilde sıralanmaktadır: Binance, OKX, BingX, Bybit. Projeye yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, bu borsalardan birinde hesap açmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir