Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.092
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.092
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Avalanche (AVAX) Nedir?

Avalanche (AVAX), merkeziyetsiz finansal varlıklar, kripto para işlem platformları ile hizmetler için güvenli ve ölçeklenebilen bir yapı sunmayı hedefleyen bir ağdır.

Avalanche Nedir, Nasıl Çalışır?

Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer tarafından 2020 Eylül ayında Avalanche ağı geliştirilmiştir ve token’ı olan AVAX piyasaya sürülmüştür. Ölçeklenebilir olan Avalanche ağı, ayrıca güvenlikli bir yapı sunmaktadır. İzin gerektiren ya da gerektirmeyen blokzincirlerin tek bir ağda çalışmasını sağlar.

Avalanche ağı, diğer klasik blokzincir çözümlerinin aksine, tek bir zincir üzerinde bloklar halinde ilerlemez. Tüm unsurlar bir alt ağ olarak tasarlanmıştır. Böylece ihtiyaç duyulan çözümlerin alt ağlarda geliştirilebilmesi mümkün kılınmıştır. Klasik bir blok zinciri ile Avalanche arasındaki fark burada tek bir zincir üzerinden hareket edilmemesidir. Açık kaynaklı bir proje olan Avalanche, herkesin platform kodunu görüntüleyebilmesine ve katkıda bulunabilmesine olanak tanır. Avalanche blokzinciri, anında işlem kesinliği sağlayabilmektedir.

Ayrıca Avalanche, konsensüs şeklinde bir yapıya sahiptir. Dört ayrı aşamadan oluşur. Bu aşamalar, Slash, Snowflake, Snowball ve Avalanche’dir. Karar alınabilmesi için fikir birliği oluşması gerekmektedir. Fikir birliği oluşana kadar round’lar halinde ilerlenerek kararlar alınır. Bu yapı sayesinde Avalanche’in %51 oranında daha korunaklı olduğu ifade edilmektedir. Avalanche ağındaki blokzincirler arasında temel bir hesap birimi görevi görür. Ayrıca Avalanche blokzincirinin saniyede 4.500 işlem gerçekleştirebileceği belirtilmektedir. 2020 yılında piyasaya sürülen Avalanche, hızlı, çok yönlü, güvenli, uygun fiyatlı ve erişilebilir olmayı hedeflemektedir.

AVAX Coin Nedir?

Avalanche ağının resmi token’ı Avalanche’dir. Sembolü AVAX olan token, bir yönetişim token’ıdır. AVAX Coin, madenciliği yapılabilen bir kripto para türü değildir. Ayrıca token, Avalanche blokzincirini güvence altına almak ve ağ genelinde işlem ücretlerini ödemek için kullanılmaktadır. İşlem ücretleri ve AVAX coin yaratma oranı bir yönetişim modeli kullanılarak belirlenmektedir.

Bunun yanı sıra Ethereum’a kıyasla AVAX Coin ile yapılan işlemler çok daha kısa sürmektedir. AVAX Coin, güvenli ve güçlü blokzinciri oluşturmak mümkündür. Ayrıca AVAX Coin, daha fazla enerji verimliliğine sahiptir. İşlemleri üç saniye gibi kısa bir sürede gerçekleştirmesi ve daha fazla enerji verimliliğine sahip olması, kripto para birimleri arasında AVAX Coin’i öne çıkarmaktadır. Belirtilen avantajlar, AVAX Coin’i tercih edilme sebebi haline getirerek talebi artırmaktadır.

AVAX Coin ile Avalanche ağı güvence altına alınır ve platform üzerinde yeni ağlar oluşturmak için kullanılır. Yönetişim token’ı olarak AVAX, sistemin işleyişinde onay mekanizmasında yer almak isteyen node’ların stake ettikleri değerdir. Avalanche ağlarında ödüllendirme ve ödeme mekanizmaları AVAX üzerinden işlemektedir.

AVAX Coin Fiyatı

Şu anda 1 Avalanche 223.27 TL TL‘den işlem görüyor. Ayrıca 1 Avalanche 11.99 $ dolardır.

Avalanche fiyatı son 24 saatte -6.83% değişim ile şu anda 223.27 TL TL‘den işlem görmektedir.

Son 24 saatteki Avalanche hacmi 169,532,741 $ dolar ve kripto para biriminin piyasa değeri ise 3,600,252,129 $ dolardır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir