Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.407
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.407
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Avalanche Ağında Flash Loan Saldırısı Gerçekleşti

Avalanche ağında “flash loan” saldırısı gerçekleşti saldırıyı gerçekleştiren hacker, 370 bin dolar çaldı.

Avalanche ağında yaşanan flash loan saldırısında bir akıllı sözleşmedeki açıktan yararlanıldı.

Avalanche’ta Flash Loan Saldırısı

Geçtiğimiz haftalarda CryptoLeaks’in açıklamalarıyla gündeme gelen Avalanche’ta şimdi de flash loan saldırısı gerçekleşti. Merkeziyetsiz borsa Trader Joe, Nereus Finance ve Curve Finance’ın bu saldırıdan etkilendiği düşünülüyor. Ayrıntılar bir Tweet’te paylaşıldı. Saldırgan Avalanche ağında bir akıllı sözleşme açığından faydalanarak gerçekleşti ve saldırgan paralarını çekmek için Wrapped Avalanche kullandı.

Flash loan saldırısı kötü niyetli bir kişinin kredi protokolünden teminatsız fonları ödünç aldığı ve belirli bir varlığın fiyatını manipüle ederek değerini yükseltmesine dayanan bir akıllı sözleşme güvenliğini kötüye kullanma olayıdır.

Ani kredinin doğası gereği saldırgan, varlığı arbitraj etmeyi başardıktan sonra aradaki farktan kâr ederek ödünç alınan sermayeyi aynı işlemde geri satar.

CertiK‘in şüpheli akıllı sözleşme verilerini çevrimiçi olarak aktif olarak izleyen ve görüntüleyen on chain güvenlik yazılımı Skynet tarafından yakalandı. Saldırganın kimliği, tipik flash loan saldırılarında olduğu gibi bilinmiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir