Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.235
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.235
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Arthur Hayes, Merkez Bankalarının Para Basmak Zorunda Kalacağını İddia Etti

BitMex’in kurucularından Arthur Hayes, merkez bankalarının para basmak zorunda kalacağını söyledi.

Kripto para borsası BitMex’in eski CEO’su Hayes, merkez bankalarının ekonomik baskılar nedeniyle para basmaya zorlanacağını iddia etti.

Hayes, para basma sürecinin ardından kripto ve altın değerlerinin artacağını belirtti.

Arthur Hayes, Merkez Bankaları Hakkında Konuştu

Kaleme aldığı yazıda Arthur Hayes, merkez bankalarının para politikasını sıkılaştırma kararının ardından, küresel ekonominin acil durumlarını vurguladı.

“En kötü etkilenen piyasalar, finans tarihinin en kötü tahvil piyasası bozgununa uğrayan devlet kredi piyasalarıydı”

Sıkılaştırmanın artmasıyla, bazı piyasalarda tahvil getirileri sürdürülemez bir düzeye yükseldi. İngiltere Merkez Bankası, geçtiğimiz ay, 10 ve 30 yıllık fonlarında hızla artan gelirleri baskılamak için niceliksel genişlemeye dönmek durumda kaldı. Bu da ülkede birden fazla emeklilik fonunun iflas etmesine neden oldu.

Hayes, diğer merkez bankalarının da eninde sonunda benzer önlemler alacağını ifade etti. Örnek olarak Avrupa Merkez Bankası’nın bazı üye ülkeler için tahvil satın almasını gösterdi.

Avrupa Birliği, Almanya’nın mevcut enerji politikası sebebiyle karşılanabilir enerji hususunda sıkıntı çekiyor. Hayes’e göre Almanya’nın bu tutumu, ülkenin ihracattaki konumuna zarar verebilir.

“Almanya, ucuz enerji olmadan, sorunlarından kurtulmanın yollarını aramak zorunda kalacak ve diğer tüm uluslar gibi mali transferleri karşılamak için daha fazla tahvil ihraç edecekler”

Arthur Hayes, Almanya’nın daha fazla tahvil ihraç ettikçe, İngiltere’de olduğu gibi getirilen fırlayacağını söyledi. Böylece AB, niceliksel genişleme politikasını Almanya’ya ve üye ülkeler içinde yer alan tüm tahvil piyasalarına genişletecek.

Kripto ve Altın

Arthur Hayes, bu durumun kripto ve altın gibi varlıklara fayda sağlayacağını söyledi.

“Altın ve kripto piyasalarının, basılacak olan trilyonlarca fiat paradan çok daha küçük olduğu göz önüne alındığında bu varlıklar değer kazanacaktır”

BitMex kurucusu, Fed’in agresif politikası karşısında dahi, diğer merkez bankalarının politikaları sebebiyle Bitcoin’in artışa geçeceğine inanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir