Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.324
% 2.42
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.324
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

ARK Invest ve 21Shares Ethereum ETF’i Onay İçin Yeniliyor

Ark Invest ve 21Shares

10 Mayıs’ta ARK Invest ve 21Shares, Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) tekliflerini revize etti ve stake etme ile ilgili tüm ifadeleri sildi.

21Shares’in Cuma günkü revize edilmiş başvurusunda, fonun varlıklarının bir kısmını üçüncü taraf sağlayıcılar aracılığıyla stake edeceğini belirten bir hüküm yer almıyor. “Sponsor, zaman zaman bir veya daha fazla güvenilir Staking Sağlayıcısı aracılığıyla Trust’ın varlıklarının bir kısmını stake edebilir” denildi.

Firmanın 7 Şubat tarihli başvurusunda yer alan bir hüküm, 21Shares’in Ethereum’u stake etmekten elde ettiği kazancı fon için gelir olarak kaydetmeyi planladığını ve şirketin ödül olarak ETH almayı beklediğini söyledi.

Bununla birlikte, en son belge, ilgili kısmı atlarken, dilimleme cezalarından kaynaklanan kayıplar, bağlama ve çözme sırasında anlık olarak kullanılamayan para ve ETH fiyatı üzerindeki olası etkiler gibi diğer genel açıklamaları koruyor.

Resmi yorumların olmamasına rağmen, Bloomberg ETF analisti Erich Balchunas, X’te Cuma günü yayınladığı yazıda, değişikliğin SEC’in olası girdileri ışığında programı iyileştirme girişimi olabileceğini belirtti.

Öte yandan Balchunas’a göre bu değişiklik son bir hamle (“Hail Mary”) ya da SEC’in teklifi reddetmek için sahip olduğu veri miktarını azaltmaya yönelik hesaplanmış bir manevra olabilir.

ARK Invest ve 21Shares adlı iki şirket, Eylül ayında spot Ethereum’u takip edecek bir ETF başlatmak için başvuruda bulundu. Cboe BZX Borsasında işlem gören fon, Ether’e doğrudan maruz kalma imkanı sunmayı amaçlıyor. Bu piyasa, CME CF Ether-Dolar Referans Oranının New York Varyantını kullanacak.

Coinbase Custody Trust Company Ether varlıklarını kontrol eder, 21Shares sponsordur ve ARK Investment Management Hisseleri pazarlayan alt danışmandır. Delaware Trust Company ise mütevellidir.

Spot Ethereum ETF teklifleri birkaç haftadır SEC’in karar vermesini bekliyor. Komisyon, Invesco Galaxy’nin spot Ethereum ETF’si ve Grayscale, Franklin Templeton, VanEck ve BlackRock’tan gelenler de dahil olmak üzere birçok teklif için karar verme sürecini erteledi.

23 Mayıs’a kadar, düzenleyicinin VanEck’in spot Ethereum başvurusu hakkında bir karar vermesi gerekecek. 24 Mayıs’ta Ark ve 21Shares’in başvuruları incelenecek.

Spot Bitcoin ETF’lerinin ABD borsalarında işlem görmesine Ocak ayında SEC tarafından yeşil ışık yakılmıştı. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, Mayıs ayı sonunda spot Ethereum ETF’sinin onaylanma olasılığını %70’ten %25’e düşürerek son aylarda bu tür fonların onaylanmasına ilişkin iyimserliğin azaldığına işaret etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ARK Invest ve 21Shares Ethereum ETF’i Onay İçin Yeniliyor” te bir düşünce

  1. Pingback: ARK Invest ve 21Shares ETF Stratejilerini Güncelledi - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Cathie Wood, ABD Ekonomisi İçin Trump'a Oy Verecek: "Ekonomimiz İçin En İyisi" - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir