Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.532
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.532
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Arjantin ve El Salvador Bitcoin Konferansı Düzenledi

Arjantin

Javier Milei’nin seçilmesiyle, ülkenin parasını ciddi şekilde devalüe eden ve devlete yük olan kurumlardaki memur sayısını azaltan Arjantin, Nayib Bukele liderliğindeki El Salvador’un üst düzey yetkilileriyle bir Bitcoin konferansı düzenledi. Konferans, Buenos Aires’teki Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu (CNV) merkezinde gerçekleşti.

2021 yılında Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke olan El Salvador’un Ulusal Dijital Varlıklar Komisyonu (CNAD) başkanı Juan Carlos Reyes, başkan yardımcısı Patricia Boedo ve menkul kıymetler başkanı Roberto Silva ile görüştü.

Buenos Aires’teki Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu (CNV) merkezinde yapılan toplantının ana odak noktası Bitcoin’di. El Salvadorlu yetkili Juan Carlos Reyes, Arjantinli yetkililerle 2021’den beri Bitcoin ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

Taraflar ayrıca Bitcoin’in dünya ekonomisindeki giderek artan önemi hakkında da konuştular.

Arjantin Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu başkanı Roberto Silva, El Salvador’un Bitcoin alanındaki ilerlemesini övdü ve şunları söyledi:

“El Salvador, Bitcoin kullanımının yanı sıra dijital varlıklar alanında da kendisini dünya çapında kanıtlamıştır. Onlarla olan bağlarımızı güçlendirmek ve olası iş birliği anlaşmalarını daha da artırmak istiyoruz.”

Juan Carlos Reyes de, Arjantin’in teknoloji alanında her geçen gün daha da gelişen bir ülke olduğunu ve bu anlamda kendileriyle iş birliklerini ciddi şekilde artıracaklarını söyledi.

Arjantin’in yeni seçilen başkanı Javier Milei, özellikle Arjantin Merkez Bankası’na ve merkezi finansal kurumlara karşı sert sözleriyle biliniyor ve Bitcoin’in sınırlı arzı nedeniyle enflasyona karşı mantıklı bir tepki olduğunu savunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Arjantin ve El Salvador Bitcoin Konferansı Düzenledi” te bir düşünce

  1. Pingback: İngiltere Mahkemesi, Bitcoin ile Kara Para Aklama Suçundan Hapis Cezası Verdi - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir