Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.792
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.792
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Arjantin Vatandaşlarını Kripto Varlıklarını Açıklamaya Teşvik Ediyor

Arjantin

Arjantin Ekonomi Bakanlığı, Arjantinlileri indirimli vergi oranlarını kullanarak kripto para varlıklarını beyan etmeye teşvik etmek için bir yasa tasarısı hazırladı.

Dünyanın önde gelen bazı ülkeleri kripto ekosistemini benimseye ve bu alanda çalışmaya devam ediyor. Blockchain veri firması Chainalysis’in 2022 Küresel Benimseme Endeksi’nde Arjantin’in 13. sırada yer almasıyla birlikte, gelişmekte olan piyasalar kripto benimsenmesi için bir cazibe merkezi haline geldi.

Arjantinliler, ülkedeki yüksek enflasyon ve sınır ötesi işlemlerde kullanım kolaylığı nedeniyle kriptoya yöneldi. Statista verilerine göre Arjantin’in enflasyon oranı 2022’de neredeyse %72,4’e ulaştı.

Yerel yayın organı Errepar’ın 6 Ocak tarihinde yayınladığı bir habere göre Ekonomi Bakanı Sergio Massa, kripto sahiplerinin hükümete varlıklarının nerede olduğunu belirten yeminli bir beyan vermelerini gerektiren ve  kara para aklamayla mücadeleyi amaçlayan “Arjantin Tasarruflarının Dışsallaştırılması”  adlı yasa tasarısını tanıttı.

Teşvik için Vergi İndirimi Geliyor

Yasanın yürürlüğe girmesinden sonraki 90 gün içinde varlıklarını gönüllü olarak beyan edenler, kripto varlıklarının sermaye kazançları üzerinden sadece %2,5 vergi ödeyeceklerdir. Bu vergi oranı, ülkenin standart sermaye kazancı vergi oranı olan %15’e ulaşana kadar her 90 günde bir kademeli olarak artacaktır.

Tasarı ayrıca Arjantinlileri itibari para, hisse senetleri, gayrimenkul ve hatta mobilya gibi sermaye kazancına tabi diğer finansal varlıkları beyan etmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Önerilen yasa, hem yurtiçi hem de yurtdışı varlıkların ya Arjantin’deki onaylı bankalara ya da o ülkenin merkez bankası veya menkul kıymetler komisyonu tarafından düzenlenen yabancı bankalara yatırılmasını zorunlu kılmayı hedefliyor. Yasa tasarısının bir sonraki parlamento oturumunda masaya yatırılması bekleniyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version