Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.922
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.922
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Arizonalı Senatör, Önemli Bir Bitcoin Yasası Hazırlıyor

Venezuela

ABD Arizona eyaleti senatörü Wendy Rogers, Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kullanılması için bir Bitcoin yasası hazırlıyor.

Rogers yakın zamanda attığı bir tweet’te, yatırım firması Goldman Sachs’ın BTC’nin dünyada en iyi performans gösteren varlık olduğuna dair verilerine atıfta bulunarak bir dizi kripto tasarısı başlattığını duyurdu.

Önerilen yasa tasarılarından biri, BTC’nin ABD eyaletinde yasal ihale haline getirilmesine odaklanmakta. Yasallaşması halinde BTC, ABD doları ile aynı statüye sahip olacak ve eyalette borç ödemesi, kamu harçları, vergiler ve aidatlar için kabul edilen bir değişim aracı haline .

Eyalet senatörü 2022 yılında da benzer bir Bitcoin yasası tasarısı sundu ancak başarılı olamadı. Buna rağmen Rogers, BTC’yi eyalette ileriye götürme çabalarını sürdürüyor. Nisan 2022’de Rogers merkez bankalarına karşı konuştu ve Bitcoin’e olan desteğini dile getirdi.

Bunun dışında Rogers, kriptoyu vergiden muaf bir mülk haline getirmeyi amaçlayan bir tasarının sunulmasında yer aldı. Onaylanırsa, seçmenler 2024 yılında yabancı para birimlerini veya ABD dolarını temsil etmeyen tokenlerin vergiden muaf tutulmasını isteyip istemediklerine karar verebilirler.

22 Ocak’ta Brezilya ve Arjantin, Brezilya reali ve Arjantin pesosuna paralel ortak bir para birimi oluşturma hazırlıklarını duyurdu. Buna yanıt veren Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Bitcoin’e geçmenin her iki ülke için de doğru “uzun vadeli bahis” olabileceğini öne sürdü.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir