Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.498
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.498
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Arbitrum Vakfı, 400 Milyon Dolarlık Kripto Oyun Fonunu Hedefliyor

Arbitrum Vakfı, blockchain oyunlarına genişlemek istiyor ve yayıncıları blockchain’i kullanarak video oyunları oluşturmaya ikna etmek amacıyla önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık 400 milyon dolar “tahsis etmeyi” hedefliyor.

Arbitrum Vakfı bir gönderide “Oyun Katalizörü Programı” planını özetledi. Program, Arbitrum DAO’dan, blok zincirinde oyun oluşturmayı teşvik etmek için iki yıllık bir süre içinde 200 milyon ARB’nin (mevcut fiyatlarla yaklaşık 400 milyon dolar) tahsis edilmesini onaylamasını istemeyi öneriyor.

Vakıf, gönderisinde “Arbitrum, dinamik bir inovasyon formülü, sağlam teknoloji, organik inşaatçılar ve çeşitli kısa ve uzun vadeli teşvikler sayesinde rekabetçi ağ yarışında lider olarak ortaya çıktı” dedi.

“Bu dinamik, web3 oyun dikeyinde gerçekleşmedi, ancak aynı fırsatın, Arbitrum’a yeni kullanıcılar getirecek ve onları tutacak kalıcı, kaliteli oyunlar yaratacak en iyi geliştiricileri çekmek için de mevcut olduğuna inanıyoruz.”

Yapılan yeni teklif, yayıncıları ve geliştiricileri Arbitrum’da yeni oyunlar oluşturmaya teşvik etmek için fonların büyük çoğunluğunun (160 milyon ARB) tahsis edilmesini öneriyor.

Geriye kalan 40 milyon ARB, “Arbitrum içinde oyun oynamayı desteklemek için gerekli” araçların oluşturulması gibi altyapı girişimlerini destekleyecek.

Vakıf, yaptığı paylaşımında: “Gaming Catalyst programının yetenekli geliştiricileri işe almak ve geliştiricilerin oyunlarını yaşam döngüsü aşamaları boyunca hızlandırmalarına yardımcı olmak gibi kapsamlı bir hedefi var.”

Şimdiye kadar oyun projeleri arasında popüler olan blockchainler arasında Polygon, Immutable, Avalanche ve Solana yer alıyordu.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir