Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.628
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.628
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Apple, kripto ve NFT ödemeleri için App Store kurallarını güncelledi

Apple, hafta başında App Store için kripto para ve NFT’lere yönelik yeni politikalarını net bir şekilde yayımladı.

Yapılan açıklamaya göre kripto borsaları ya da kripto varlıklara yönelik uygulamaların yayımlandığı ülkede gerekli lisanslara sahip olması koşuluyla herhangi bir sorun yaşanmayacağı belirtildi. Diğer yandan NFT’ler için farklı bir politika ortaya koyan Apple, bu varlıkların uygulama içi satın alma sistemlerine uygun hale getirilmesi gerektiğini aktardı.

Apple’ın ödeme işlemlerini kendi sisteminde sınırlı tutma çabasının kullanıcıları ve kişisel bilgilerinin güvence altına almanın bir yolu olduğu söyleniyor. Diğer yandan Apple, yapılan ödemelerinden standart olarak %30 gibi ciddi oranda bir komisyon alıyor. Bu bağlamda şirket, Fortnite gibi çok sayıda oyun içi içerik sunan uygulamalardan önemli ölçüde gelir elde etti.

Apple, ortaya koyduğu son politikayla NFT alanında %30 oranında komisyon alacağını net bir şekilde ifade etmiş oldu. Diğer platformlardan alınan NFT’ler için ise görüntülenme dışında herhangi bir işlem yapılmasına izin verilmeyecek. Bu durumun ise NFT girişimleri için bir olumsuzluk oluşturacağı görüşü ağır basıyor.

Apple’ın NFT politikası memnuniyetsizlikle karşılandı

Apple, ayrıca güvenlik önlemi olarak atfedilen yeni politikasına göre kullanıcıların Apple ortamı dışına çıkmasına izin verecek herhangi bir bağlantı için de kısıt getirdi. Bu bağlamda teknoloji devi uygulamalardaki ek işlevlerin kilidini açmak için QR kod kullanımı, kripto para ve cüzdanlar gibi işlevlerin kullanılmasının da engelleneceğini belirtti.

Apple’ın uygulamaya koyduğu son politikayla ilgili yapılan yorumlar arasında şirketin, Web3 gelişimini engelleyen bir tavır takındığı görüşü öne çıktı. Apple’ın böyle bir politika izlemesi, bazıları tarafından da kripto para ve NFT sektörünün bir tehdit olarak görüldüğü şeklinde yorumlandı.

Diğer yandan NFT sektörü, 2022 yılında işlem hacimlerinde ciddi düşüşler gördü. Blockchain verilerine göre NFT işlem hacimleri yılın ilk ayındaki rekor seviyelerden %97 oranında geriledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir