Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.683
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.683
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Apple, iPhone 14 talebinde yıkım değil gecikme görüyor

Yazar – Senad Karaahmetovic

Morgan Stanley analistleri, firmanın müşterilerini fırsatı değerlendirmeye ve son satışlar nedeniyle Apple’daki (NASDAQ:AAPL) düşüşü satın almaya çağırdı.

Apple hisseleri, şirketin Pazar günü bir basın açıklaması yayımlayarak Çin’de devam eden COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle iPhone 14’te üretim sorunları yaşadığını belirtmesinin ardından 140 doların altında ve 4 ayın en yüksek seviyelerine yakın işlem görüyor.

Bloomberg News, Apple’ın tedarik zincirindeki sorunlarından ziyade yavaşlayan talep nedeniyle 3 milyon adet daha az iPhone 14 sevk etmeyi beklediğini bildirdi. Analistlere göre Apple, iPhone 14 için “talepte bir yıkım değil gecikme” görüyor.

Yine de analistler, Aralık çeyreği için gelir tahminini 6 milyar dolar düşürdü, bu da fiyat hedefini hisse başına 2 dolar azaltarak 175 dolara indirmelerine neden oldu.

“iPhone 14 Pro ve Pro Max kanal envanteri hedef aralığın altında olduğu ve teslim süreleri bugüne kadar güçlü döngüsünü koruduğu için bunu bir talep sorunu olarak değil, bir arz sorunu olarak görüyoruz. Başka bir deyişle bu durumun, talebin yok edilmesinden ziyade iPhone talebinin ertelenmesi anlamına geldiğine inanıyoruz, bu da ‘ağırlık artır’ tezimizi değiştirmiyor.”

Morgan Stanley, değerleme 20x F/K’ya yaklaşırken Apple hisselerinin “metodik bir alıcısı” olacağını söyledi.

Analistler ayrıca “Wall Street’in, Apple’ın Mart 2023 çeyreğinde telafi edebileceği iPhone talebiyle ilgili varsayımda bulunurken muhtemelen aşırı muhafazakar olacağına inanıyoruz, bu da aslında modeli bir şekilde “riskten arındırıyor” ve Eylül çeyreğinin kazançlarından sonra ayı tezinin merkezinde yer alan bir pürüzü (beklenen iPhone üretim kesintileri) ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor” dedi.

Apple hisse fiyatı dünü 138,92 dolarda kapattı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir