Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.050
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.050
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Apple CEO’sundan Metaverse Açıklaması

Tim Cook‘a göre Apple’ın metaverse terimini kullanmamasının nedeni terimin birçok kişi tarafından bilinmemesi.

Apple CEO’su Tim Cook, yakın tarihte verdiği bir röportajda, artırılmış gerçekliğin (AR) geleceğin en büyük teknolojisi olacağını, metaverse ve sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin önüne geçeceğini düşünüyor.

Apple CEO’su: Metaverse Teriminin Anlamı Bilinmiyor

Birçok teknoloji şirketi şimdiden bir gelecek noktası olarak gördüğü metaverse terimini kullanıyor. Apple henüz bu kelimeyi kullanırken yakalanmadı ve Tim Cook’a göre bunun iyi bir nedeni var.

Apple CEO’su Tim Cook, Hollandalı medya kuruluşu Bright ile gerçekleştirdiği röportajda; ortalama bir insanın metaverse’ün ne anlama geldiğini bilmediği için Apple’ın bu terimi kullanmaktan kaçındığını söyledi.

Artırılmış gerçeklik olan röportajda Tim Cook, metaverse hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Her zaman insanların bir şeyin ne olduğunu anlamasının önemli olduğunu düşünürüm. Ve ortalama bir insanın size metaverse’ün ne olduğunu söyleyebileceğinden gerçekten emin değilim.”

Geçtiğimiz aylarda Meta kurucusu Mark Zuckerberg, Meta ve Apple’ın metaverse inşası konusunda büyük bir rekabet içinde olduğunu söylemişti. Fakat Tim Cook’un yaptığı açıklamalar soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir