Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.405
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.405
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Analistten Felaket Tahmin: Solana Bu Seviyelere Çökebilir!

Analistlere göre, Solana (SOL), 50 haftalık hareketli ortalamasının altına inerse, birden fazla düşüş senaryosuyla karşı karşıya kalacak. SOL grafiği, Megafon formasyonunu çizmeye yaklaştıkça, önümüzdeki günlerde yüzde 35 oranında çökme riski ile karşı karşıya kalıyor.

Megafon formasyonu

coinmuhendisi.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, megafon formasyonu, yüksek piyasa oynaklığı döneminde, en az iki tepe ve iki dip seviyeden oluşur. Genel olarak, bu desenler 5 farklı salınımdan oluşmaktadır ve sonuncusu tipik olarak bir kırılma sinyali görevi görür. Solana, 2022’nin başından beri benzer bir model çiziyor ve, megafonun üst trend çizgisini direnç olarak 140 dolara yakın test ettikten sonra geri çekiliyor. Analistlere göre formasyonun bir sonucu olarak Solana, megafonun düşük trend çizgisini 65 dolara yakın bir destek olarak test etmek için, yüzde 35’lik bir düşüş yaşayabilir.

‘Megafon’ kırılma senaryosunu içeren Solana haftalık fiyat grafiği

Bu senaryo gerçekleşirse, Solana, megafon yapısında beşinci salıncağı oluşturduktan sonra daha da çökebilir. Bir kırılma durumunda mükemmel bir aşağı yönlü hedef bulmak zor olsa da, analistler genellikle iki trend çizgisi arasındaki mesafeyi, düşük olanın kırıldığı noktadan ölçerek seçer ve fiyat bu mesafenin yüzde 50-60’ına ulaştığında kar elde eder. Düşüş eğilimi, SOL’un fiyatını önümüzdeki haftalarda yaklaşık 40 dolara kadar indirme riski taşıyor.

Solana grafiğinde yükselen kama

Analistlere göre bir diğer senaryoda, SOL’un megafon formasyonu, fiyatı destek seviyelerinin üzerinde kaldığı için kırılma hedefine ulaşmada yetersiz kalabilir. Bu seviyeler, SOL’un 50 haftalık üstel hareketli ortalamasını, yatırımcılar için birikim bölgeleri olarak hizmet eden yukarı doğru eğimli bir trend çizgisini içerir. Sonuç olarak, 50 haftalık EMA’dan erken bir geri çekilme, megafon senaryosunu geçersiz kılabilir.

Yükselen kama senaryosunu içeren Solana haftalık fiyat grafiği

Fiyatın yükselen trend çizgisi desteğinden bir sıçrama aramak için 50 haftalık EMA’nın altına düştüğünü varsayalım. Bu durumda, megafon formasyonunun üst trend çizgisi ile grafikte yükselen kama formasyonunun varlığını doğrulayabilir. Bu da yine düşüşe işaret ediyor Yükselen kamanın aşağı yönlü hedefi, üst ve alt trend çizgisi (yaklaşık 40 dolar) arasındaki maksimum mesafeyi ölçtükten ve 100 dolara yakın potansiyel kırılma noktasından çıkardıktan sonra, 60 dolara yakın görünüyor. Bu arada, ayı bayrağının aşağı yönlü hedefi, önceki yükseliş eğiliminin yüksekliğini (yaklaşık 60 dolar) hesapladıktan ve 90 dolara yakın potansiyel kırılma noktasından çıkardıktan sonra, 30 dolara yakın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir