Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$61.915
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.915
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Analistler Uyarıyor: Bitcoin’i Bu Hafta En Çok Bu Etkileyecek!

Bitcoin

Bitcoin analistleri, bu hafta açıklanacak makro verilerle birlikte piyasada bir “long squeeze” yaşanabileceğini ve bunun fiyat üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini belirtiyor.

Spot Bitcoin ETF’leri ABD’de 19 günlük rekor kıran büyüme serisini bu haftanın başında kaybetti.

Long Squeeze Uyarısı

K33 Research analistleri, seri bozulduktan sonra CME borsasındaki yatırımcıların pozisyonlarını daha az riskli hale getirmek için güncellediğini söylüyor. Ancak ABD dışındaki yatırımcılar hala önemli ölçüde risk alıyor.

Bu hafta açıklanacak makro veriler ışığında kısa vadede bir long squeeze yaşanabileceği öngörülüyor.

Bitcoin’deki sürekli vadeli işlem sözleşmelerinde kullanılan kaldıraçlı pozisyonlar, iki haftalık büyümenin ardından 260 bin BTC’ye ulaştı.

İlginizi Çekebilir: SOL $170’a Yeniden Ulaşabilir mi? İki Gösterge ‘Al’ Diyor

Analistler, “Son iki haftada agresif pozisyon alan traderlar şu anda zor durumda. Açık pozisyonların değeri, Bitcoin’in en son bu seviyelerde işlem gördüğü zamandan beri 32 bin BTC arttı.” değerlendirmesinde bulundu.

Fiyatı En Çok Etkileyecek Gelişmeler

Bitcoin fiyatı geçen hafta ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinden etkilenmişti. Bu hafta piyasaların gözü ABD’den gelecek enflasyon verilerine çevrildi.

K33 analistleri, “FOMC’nin dot plot grafiği ve Jerome Powell’ın geleceğe dair ipuçları vereceği basın konferansı, fiyat üzerinde en somut etkiye sahip olacak gelişmeler olabilir. Zira Bitcoin, piyasanın faiz oranı beklentilerine karşı hassasiyetini sürdürüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir