Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.645
% 0.18
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.645
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Analistler Uyarıyor: Bitcoin Yönünü Bu Seviyelere Çevirdi!

ABD doları endeksi, önümüzdeki haftalarda daha da yükselerek rallisini sürdürebilirse, Ocak 2022’den bu yana dolar ile ters bir korelasyon gösteren Bitcoin (BTC) fiyatı büyük kayıplar yaşayabilir. coinmuhendisi.com olarak, Bitcoin için beklenen fiyat hareketlerini ve analist görüşlerini aktarıyoruz

Dolar, yükseliş trendini sürdürmeye hazır

Doların yabancı para sepeti karşısındaki gücünü ölçen ABD Doları Endeksi (DXY), 7 Nisan’da 21 ayın en yüksek seviyesi olan 99.82’ye çıkarak Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Endeks, boğa bayrağı (bull flag) olarak adlandırılan klasik bir yükseliş devam modelini kırarak yukarı yönlü hareketini sürdürmeye hazır görünüyor. Ayrıntılı olarak, fiyat güçlü bir yükseliş trendi (bayrak direği olarak adlandırılır) geçirdikten sonra, paralel bir alçalan kanal içinde daha düşük konsolide olduğunda boğa bayrakları görünür. Teoride, fiyat kırılma noktasından ölçüldüğünde, bayrak direğine eşit uzunlukta bulunan seviyeye ulaşmak için, fiyat aralığının dışına çıktıktan sonra formasyon çözülür. Bu nedenle boğa bayrağı modeli, DXY için bir sonraki yukarı yönlü hedefi 101’e koyuyor.

DXY haftalık fiyat grafiği

DXY endeksi de Nisan 2019’dan bu yana ilk kez yükselişli bir golden cross oluşturuyor. Golden cross, bir varlığın kısa vadeli hareketli ortalaması, uzun vadeli hareketli ortalamasının üzerine çıktığında meydana gelir. Birçok analist, önceki güçlü yükseliş trendlerinin geçmişi nedeniyle geçişi, boğa teknik sinyali olarak görüyor. DXY’nin 50 haftalık ve 200 haftalık üstel hareketli ortalamaları (EMA) arasındaki son golden cross, yüzde 4’lük bir yukarı hareketten önce geldi. MinePlex kurucu ortağı Alexander Mamasidikov, benzer bir yükseliş düzeninin Nisan ayında 50-200 EMA geçişine yaklaştığını belirtiyor ve şunları söylüyor:

ABD doları endeksinde Golden Cross oluşumu, doların diğer para birimlerine karşı daha güçlü büyüme potansiyellerini işaretlemesi beklentisiyle geçici bir güçlenme dönemine işaret ediyor. Bu durum doların satın alma gücü artırırken, enflasyonun etkisini azaltmaya yardımcı olacak.

Yatırımcılar, uzun vadeli düşünerek Bitcoin tutmaya devam ediyor

İlginç bir şekilde, Bitcoin, ayı bayrağı olarak adlandırılan yapı oluşturuyor ve bu, BTC için daha fazla kayıp yaşanacağına işaret ediyor. Ayı bayrakları, fiyat paralel bir yükselen kanal içinde daha yüksek konsolide olduğunda ve kanalın alt trend çizgisinin altına düştükten sonra, ikna edici hacimlerle dönüştüğünde ortaya çıkar. En iyi senaryoda, bir ayı bayrağı kırılması, fiyatın önceki düşüş trendinin yüksekliği kadar düşmesine neden olur.

Böylece Bitcoin, bayrağın alt trend çizgisine 40.000 dolar civarında bir düşüş görebilir ve 32.000 dolara bir düşüş trendini devam ettirebilir. Bununla birlikte Alexander Mamasidikov, spektrumun diğer ucunda dolar yükselse bile, Bitcoin’in 42.500 doların üzerinde tutabileceğini söylüyor. Mamsidikov ayrıca, 2021 yazının benimsenme patlamasını (Bitcoin’in DXY ile korelasyonunun büyük ölçüde olumlu olduğu zaman) hatırlatarak, yatırımcılar uzun vadeli stratejilerinin bir parçası olarak BTC’yi elinde tutmaya devam ediyor dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

Piyasadaki belirsizliğe rağmen, Bitcoin 42.500 dolarda güçlü bir destek oluşturdu ve kısa vadede 47.000 doları yeniden test etmek için temel desteğe sahip.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir