Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.652
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.652
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Analistler, piyasanın ekstrem bir düşüş senaryosunu fiyatlandırmasıyla Meta notunu yükseltti

Yazar – Senad Karaahmetovic

Meta Platforms (NASDAQ:META) hisseleri, analistlerin şirketin işletme giderlerini azaltma planlarını olumlu değerlendirmelerinin ardından Pazartesi günü açılış öncesi %3’ün üzerinde artış gösterdi.

Wall Street Journal hafta sonu, Meta’nın bu zayıf iş gücünü azaltmayı planladığını bildirdi. VitalKnowledge analistlerine göre “pek şaşırtıcı olmayan” bu kesintinin, “binlerce” çalışanı etkilemesi bekleniyor.

Analistler Meta’nın yavaşlayan büyümeyi dengelemek için işletme giderlerini yıllık bazda azaltması çağrısında bulundu.

Meta hisseleri, şirketin hayal kırıklığı yaratan kazanç raporunun ardından son haftalarda %30’dan fazla değer kaybetti. Itau BBA analistlerine göre bu satışlar, Meta hisselerinde cazip bir alım fırsatı yarattı.

Analistler, bir müşteri notunda “Bir yıldan uzun bir süredir ayı eğiliminde olsak da mevcut fiyatın ayı senaryosunu son derece yansıttığına ve en azından küçük bir pozisyona (belki de orta büyüklükte) değer olduğuna inanıyoruz.” diye yazdı.

Meta hissesi hakkında çok olumsuz olduktan sonra “Doğru fiyat nihayet geldi.” diye belirtti.

“META’nın nihayet, i) META’nın çılgın bir nakit harcama seviyesini (sermaye harcamaları + işletme giderleri) sürdüreceği ve ii) potansiyel bir kesinti ( Apple, TikTok veya META’nın kendi hatalı uygulamasından) göz önüne alındığında gelirlerin zayıf kalacağı ekstrem bir ayı senaryosunda fiyatlandırıldığına inanıyoruz.”

Genel olarak, Meta hisseleri yıl sonuna kadar %30’un üzerinde düşüş gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir