Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.764
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.764
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Analistler Korkuttu: Bitcoin İçin Bu 4 Seviyeyi Bekleyin!

On-chain veriler, Bitcoin fiyatının indirimli olduğunu gösteriyor, ancak analistler hızlı bir toparlanma beklemeye karşı uyarıyorlar.

Bitcoin fiyatı indirimde, ancak analistler derin bir düzeltme bekliyor

12 Mayıs’ta 26,697 dolara düşüş 2020’den bu yana görülen dip seviyesini işaretlese bile, çoğu metrik mevcut seviyelerin fırsat olduğunu gösteriyor. Bu seviyeye geri çekilme, Bitcoin’in 200 haftalık üssel hareketli ortalamasının (EMA) 26.990 dolarda yeniden test edilmesiyle dikkat çekiyor. Kripto para araştırma firması Delphi Digital’e göre, bu metrik tarihsel olarak “önceki fiyat dipleri için kilit bir alan olarak hizmet etti”.

Zor bir 13 Mayıs geçiren sadece Bitcoin değildi

Stablecoin piyasası aynı zamanda Terra çöküşünün başlangıcından bu yana en yüksek volatilite seviyesini ve dolar sabitinden sapmayı gördü ve aralarında en büyük sapmayı Tether (USDT) yaşadı. Blockchain veri sağlayıcısı Glassnode’dan aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi büyük stablecoin projeleri de zor zamanlar geçirdi.

Bitcoin gerçekleşen fiyatına yaklaşıyor

Piyasa değerine göre en iyi dört stablecoin’in tümü, dolar sabitlerinin 0,001 dolarına geri dönmeyi başardı, ancak kripto yatırımcılarının uzun vade güveni, son iki haftadaki olaylarla kesinlikle sarsıldı. Piyasa geri çekilmesinin bir sonucu olarak, Bitcoin fiyatı şimdi 2020’den bu yana gerçekleşen fiyatına en yakın işlem görüyor.

Glassnode’a göre, gerçekleşen fiyat tarihsel olarak “ayı piyasaları sırasında sağlam destek sağladı ve piyasa fiyatı bunun altında işlem gördüğünde piyasa dip oluşumunun sinyallerini verdi.” Önceki ayı piyasaları, BTC işlemlerinin fiyatını uzun süreler boyunca gerçekleşen fiyatının altında gördü, ancak Bitcoin’in 2019-2020 ayı piyasası sırasında gerçekleşen fiyatının yalnızca yedi gününün altında kalmasıyla zaman miktarı aslında her döngüde azaldı.

On-chain veriler, birçok kripto para yatırımcısının 30.000 doların altında Bitcoin almanın cazibesine karşı koyamadığını ve bu durumun 12 Mayıs’ta başlayan ve 15 Mayıs’a kadar devam eden birikimde bir artışa yol açtığını gösteriyor, ancak bazı analistler bunu hızlı bir düşüşün bir işareti olarak görmemeleri konusunda uyarıyor.

Coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, kıdemli analist Gareth Soloway, LUNA çöküşünün bir sonucu olarak Bitcoin’in 12.000 dolara kadar düşebileceğini söyledi.

“Bitcoin’de bu 4 seviyeyi bekleyin”

Bu duygu, “bu alanlarda fiyat artışını ne kadar uzun süre görürsek, devam etmenin daha olası hale geldiğini” belirten Delphi Digital tarafından da tekrarlandı. Delphi Digital analistleri şunları söylüyor:

Bunun olması durumunda, aşağıdaki seviyeleri arayın: 1) 22.000 – 24.000 dolar arasında haftalık yapı ve hacim yapısı desteği; 2) 2017 ATH seviyesi olan 19.000 – 20.000 dolar arasında yeniden test edildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir