Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.147
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.147
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Analistler: Hafta Sonu Bitcoin Bu Seviyeleri Kırabilir!

Borsa emir defteri kompozisyonundan gelen sinyallere göre, 200 haftalık hareketli ortalamanın, bir sonraki boğalardan başka bir test görmesi mümkün. Wall Street işlem haftasında ABD hisse senetleri, mütevazı kazançlarla tamamladı. Bunun ardından Bitcoin (BTC), 16 Temmuz’da daha yüksek konsolide oldu.

Bitcoin boğaları 200 haftalık hareketli ortalamayı geri alabilir mi?

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere BTC, hafta sonu 20.500 ila 21.400 dolar arasında değişiyor. Geçen hafta ABD enflasyon verilerinin şoku vardı. Bu da risk varlıklarında zayıflığa yol açtı. Ardından BTC böylece, haftanın en düşük seviyelerinden geri dönüşünün çoğunu korudu.

Mesai dışı trade’de zayıf likidite üzerindeki klasik kırılma ve sahtekarlık senaryosu göze çarpıyor. Kripto analisti William Suberg’e göre bu durum, Bitcoin’in haftalık kapanışına eşlik edebileceği anlamına geliyor. Analist, hacimce en büyük küresel borsa olan Binance’den gelen sipariş defteri verilerine bakıyor. Verilerin, boğaların piyasayı daha yükseğe çekmeye çalışması durumunda 22.000 dolar civarında kilit direnç kümelendiğini gösterdiğini kaydediyor.

Bununla birlikte, Material Indicators’a göre, Bitcoin’in bir ay önce destek olarak kaybedilen önemli bir ayı piyasası trend çizgisi olan 200 haftalık hareketli ortalamasına (WMA) meydan okuyabilmesi için belirgin bir olasılık var.

Popüler trader ve analist Rekt Capital de son gelişmeleri yorumluyor. Analist, “Yeşil bir günde BTC’de yükseliş, kırmızı bir günde düşüşte olmak kolay” diyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ancak BTC hala 19 bin ile 22 bin dolar arasında değişiyor. Bu durum, bu seviyelerden herhangi biri bozulana kadar devam edecek. Menzil içi hareketler, duygudaki değişiklikleri dikte etmek için yeterince önemli değil.

Bu arada, kripto piyasaları Crypto Fear & Greed Index’e göre en uzun süreyi ‘aşırı korku’ durumunda kapattı. Bu nedenle, bu duygu bu hafta nahoş bir rekora imza attı.

Madenciler çimdik hissediyor

CryptoQuant, madenci davranışını izleyen, on-chain analitik platformu. CryptoQuant’taki bir analist, potansiyel bir satış konusunda alarm verdi. Binh Dang, 15 Temmuz’da madenci cüzdanlarından 14.000 BTC’nin transfer edildiğini söyledi. Özellikle satış göstergesi olmasa da fenomenin izlenmeye değer olduğunu gösterdi. Ayrıca, CryptoQuant’ın Quicktake piyasa güncellemelerinden birinde, şu hususların altı çiziliyor:

Bu noktada, bu dağılımın olumlu veya olumsuz olduğundan emin olamayız. Bu yüzden önümüzdeki birkaç güne dikkat etmemiz gerekiyor.

Enerji Yerçekimi Modeli (Energy Gravity Model), Bitcoin üretim maliyetlerini kapsayan yeni bir gösterge. Bu metrik, madencilerin mevcut BTC spot fiyatlarında kâr elde etmek için nispeten düşük miktarlarda enerji ödeyebileceklerini gösterdi. Modelin yaratıcısı BlockWare analisti Joe Burnett, bir Twitter dizisinde şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin Energy Gravity, modern madencilik kulelerinin kar etmek için elektrik satın almaya istekli olduğu maksimum USD fiyatıdır ($ / kWh). Yani, başabaş elektrik oranı. Bu maksimum teklif fiyatından, Bitcoin fiyatının ne zaman aşırı arttığını ve fiyatın ne zaman dibe yaklaştığını daha iyi anlamak mümkün.

Bitcoin Enerji Yerçekimi Modeli / Kaynak: Joe Burnett / Twitter

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir