Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.295
% 2.60
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.295
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Analistler: Altın Fiyatı, 3 Ay İçinde Bu Seviyelerde Olacak!

Société Générale tarafından yayınlanan bir raporda, banka şu anda Çok Varlıklı Portföyünde emtia riskinin yarısını temsil eden altının maksimum yüzde 5’lik bir tahsisatına sahip olduğunu söyledi. Altın fiyatı için 2.200 dolarlık 3 aylık yorumlarını da aktardı. İşte detaylar…

Société Générale’den altın fiyatı için yorum: 2.200 dolar!

Bankanın yorumu, coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altın fiyatlarının ons başına 1.900 ile 1.950 dolar arasında konsolide olmaya devam etmesiyle geliyor. Ancak SocGen analistleri önümüzdeki üç ay içinde yukarı yönlü bir kırılma görmeyi bekliyorlar. Analistler, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Yüksek enflasyon ve düşük oranlar altının rekor seviyelere ulaşacağını gösteriyor. Gerçekten de altının ikinci çeyrekte 2.200 dolar seviyesine ulaşmasını bekliyoruz.

Çok Varlıklı Portföyünde yapılan ayarlamalar, Fransız bankasının yatırımcıları küresel ekonomi yeni döngüye girerken ekonomik risklerin önemli ölçüde yükseldiği konusunda uyarmasıyla geldi. Nakit ve ABD devlet tahvillerine maruz kalmalarını artırdıklarını ve hisse senetlerine maruz kalmalarını azalttıklarını söylediler. Ekonomik riskler artıyor olsa da analistler ufukta bir durgunluk veya stagflasyon görmüyorlar. Analistler, “Dayanıklılığın birkaç kaynağı var: güçlü büyüme ivmesi, büyük hane halkı tasarrufları, güçlü şirket bilançoları, hala aşırı uyumlu para politikası ve eylemci maliye politikası. Ancak ana risk, güven şokudur,” diyor.

Rusya-Ukrayna savaşı “joker karakter”

SocGen, Rusya’nın Ukrayna ile savaşının, daha fazla jeopolitik belirsizlik yaratacağı ve emtia enflasyonunu yükselteceği için küresel ekonomi için joker karakter olmaya devam ettiğini söyledi. Banka ayrıca, Doğu Avrupa’daki çatışmanın, küresel görünümde yatırım portföylerini etkileyebilecek uzun vadeli değişimler yarattığına da dikkat çekti ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Ukrayna’daki savaşı, savunma, enerji ve gıdada stratejik özerkliğin temel politika özellikleri haline geleceği bir soğuk savaş dönemi izleyebilir. Bize göre, savunma sektörü bir yatırım alanı haline gelecek ve bazı basit kurallara uyulması halinde ESG ile uyumlu hale gelebilir. Merkez bankaları muhtemelen bilançolarına altın ekleyerek varlıklarının daha fazlasını korumaya çalışacaklar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir